Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. március 28., hétfő 08:48

Pályázati felhívás – gyakornok
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése (Pécs, Széchenyi tér 1.) pályázatot hirdet a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 17/2007. (04. 30.) rendelet (továbbiakban: SZMSZ) 46.§ (3) bekezdésében foglaltak alapján a közgyűlés állandó bizottságai munkáját segítő gyakornoki feladatok ellátására.

A pályázat meghirdetésének célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem hallgatói megismerkedhessenek az önkormányzati munka főbb területeivel és az egyetemi oktatás során szerzett elméleti ismereteiket, tudományos diákköri tevékenységüket a gyakorlat során kamatoztassák, és elméleti ismereteikkel segítsék a bizottságok munkáját. (A Közgyűlés állandó bizottságainak tevékenységi körét a város hivatalos oldalán található pályázat melléklete tartalmazza.)

Pályázatot nyújthat be az, a Pécsi Tudományegyetem nappali tagozatán legalább négy félévet sikeresen befejezett hallgató, aki kedvet érez az önkormányzati munka megismeréséhez, esetleg tanulmányai befejeztével ezen a területen kíván elhelyezkedni, és megfelel jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeknek.

A pályázatokat írásban, egy eredeti példányban, 2011. április 30-ig kell benyújtani Kővári Jánoshoz, a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnökéhez - Pécs, Széchenyi tér 1 - címezve.


A pályázatnak az alábbi dokumentumokat kell tartalmaznia:

1./ A pályázó személyi adatait: név, születési hely, születési idő, anyja neve, elérhetőségei, levelezési címe.

2./ A pályázó maximum öt oldal terjedelmű bemutatkozását melyben ismerteti érdeklődési körét és a választott területtel kapcsolatos tudományos diákköri munkásságát.
Megjelöli, hogy az önkormányzat mely bizottságának munkájában kíván közreműködni, megindokolja hogy miért. Közli, milyen elképzelései vannak a bizottsági munkáról, illetve gyakornoki tevékenységéről
Bemutatja, hogy a választott bizottság tevékenységét milyen módon kívánja segíteni. Kifejti, hogy a választott területről milyen ismeretei vannak.

3./ A pályázó tanulmányi eredményeit tanúsító dokumentumot. (Leckekönyv egyszerű másolata.)

4./ A pályázó idegen nyelv ismertére vonatkozó dokumentumokat. (Nyelvvizsga bizonyítvány egyszerű másolata.)

5./ Az egyetem tanulmányi osztály által a hallgatói jogviszony tanúsítása tárgyában kiadott igazolást.

6./ A hallgatói önkormányzat támogatását tanúsító iratot.


A pályázatok elbírálása:

A pályázatokat héttagú bíráló bizottság értékeli és javaslatát 2011. június 30-ig - döntésre - az Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elé terjeszti. A bíráló bizottság munkájában hat önkormányzati képviselő és a hallgatói önkormányzat által delegált személy vesz részt.

A Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság döntéséről a pályázatot benyújtók  2011. július 31-ig írásban értesítést kapnak. Azok a pályázók, akiket a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság nem választ ki, benyújtott pályázataikat visszakapják.


A szerződés megkötése:

A gyakornok díjazásban részesül. Díjazását az önkormányzat rendeletben határozza meg.

A Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság által megválasztott gyakornokkal az önkormányzat - határozott időre szóló - megbízási szerződést köt. A szerződést a polgármester írja alá. A részletes feladat-meghatározás a megbízási szerződés mellékletét képezi.

A gyakornok megbízatása és megbízási szerződése azonnali hatállyal megszűnik, ha három egymást követő alkalommal a bizottság rendes ülésén nem jelenik meg.
A gyakornokok tevékenységégének tapasztalatairól az önkormányzat és az egyetem illetékesei évente kölcsönösen tájékoztatják egymást.

A gyakornokok tevékenységüket 2011. szeptemberében, a részükre kijelölt bizottság szeptemberi első rendes ülésének időpontjában kezdik meg.


A gyakornokok jogai és kötelességei:

A gyakornok joga, hogy az önkormányzat és a bizottság tevékenységét szabályozó dokumentumokat (SZMSZ, ügyrend, egyéb szabályzatok) megismerhesse, a bizottság ülésein véleményt nyilvánítson, ismertesse az adott tárgykörre vonatkozó ismereteit, tudományos diákköri tevékenységét. A gyakornok a bizottság elnökétől a jegyzőtől vagy az érintett főosztály vezetőjétől tevékenységéhez segítséget kérhet.

A gyakornok kötelessége a számára kijelölt bizottság ülésein részt venni, a bizottság feladatit, tevékenységét megismerni, ismereteivel a bizottság munkáját segíteni. Köteles a bizottsági üléseken – az egyedi ügyekkel kapcsolatban - tudomására jutott információkat megőrizni.

A gyakornok köteles – megbízása megszűntét követő 15 napon belül – tevékenységéről írásos összefoglalót készíteni és a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnökéhez benyújtani.


Pécs, 2011. március 17.


                                                                                                dr. Páva Zsolt s. k.
                                                                                                polgármester

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.