Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

ESZTERGOM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. május 25., szerda 14:18

Lelketlen zsoldosok a városházán
Ha ma Esztergomban egy tucat ember kimegy szemetet szedni a közterületekre csupán jóérzésből, akkor Meggyes Tamás szeretője, aki még mindig a hivatal egyik vezetője, azonnal kihívja rájuk a rendőrséget. Miközben az elmúlt években maguk Meggyesék hoztak olyan rendeletet, miszerint a lakótelepeken az embereknek kell levágni a közterületeken a füvet, és sokunkat azért megbírságoltak tavaly, tavaly előtt, mert 27 cm-nél magasabbra nőtt a fű a környékünkön.  Akkor az emberek tiltakoztak ez ellen és inkább nem csináltak semmit. Ma Tétényi Éva kedvéért maguktól, rendelet nélkül is megteszik. Ez viszont nem tetszik a frakciónak, valószínűleg ezért áll bosszút az esztergomi Fidesz az esztergomiakon ilyen alpári módon.
Közismert, hogy Esztergomban a helyi Fidesz által megszavazott büntető-költségvetés alapján nem jut pénz a zöldfelületek fenntartására, illegális hulladéklerakók felszámolására, játszóterek karbantartására. A civilek, egyesületek, vállalkozók, egyházak az elmúlt hónapokban a helyzet komolyságát érzékelve sorra vállalnak önkéntes munkát városszerte. Az Önkéntesség Évében megmozdult a város. Nem felsőbb utasításra, mint amikor pár éve Meggyes Tamás a lakótelepek lakóit kötelezte fűnyírásra, és amikor arról zengett a Hídlap, hogy önnön jól felfogott érdekünk, hogy rendben tartsuk lakókörnyezetünket.
Az elmúlt hetekben, hónapokban a lakók átfogó szemétszedési, fűnyírási, virágültetési, játszótér-felújítási munkákba kezdtek, hogy mire az idegenforgalmi szezon beköszönt, rendezett képet mutasson a királyváros. Önköltségen virágok kerültek a Rákóczi térre, a piac utca végére, a Hősök terei körforgalomba, de nyírják a füvet úton-útfélen, néha szervezetten, néha csak úgy jókedvből. Az ember lelke megmelegszik ma Esztergomban, és kezdi elhinni, hogy léteznek olyan magasabb szintű rendező elvek, amelyeknek hívei nagyívben tojnak a politikára és egyszerűen csak szeretik a várost, ahol élnek. Esztergom pedig rendezettebb képet mutat, mint amikor 100-an többszáz millióért takarították minden nap. Erre büszkék lehetünk.
A Hivatal szerepet tévesztő munkatársai, a Meggyeshez hű hivatalnokok, osztályvezetők azonban nem nyugszanak, és parancsra, vagy csak rosszindulatból (melyik a jobb?) sorra teszik a feljelentéseket, miszerint az emberek nem kértek hozzájárulást a tevékenységükhöz a tulajdonos önkormányzattól. Így lett feljelentve több ízben az általam csak  Piac-csoportnak nevezett kör, amelynek tagjai két hónapja olyan csodát varázsoltak a belvárosban, hogy le kalappal előttük. A virágos belvároson túl azonban sokkal többet jelent az a civil összefogás, amely kétkezi munkást, orvost, tanárt, vállalkozót és hontalant rendez egy csapatba egy „szent cél” érdekében. Ez azonban kiverte a biztosítékot Meggyesnél, Zimonnál, Bognárnál, stb., így léptek egyet. Elegánsnak nehezen nevezném, sunyiszar húzásnak annál inkább.
Május 24-én reggel, az egyik helyi vállalkozó kezdett munkálatokba a Pór Antal téri játszótéren. Saját pénzén kicserélte a kutyaszaros homokot, társaival rendbe rakta volna az igencsak leromlott állapotú játékokat az egykor szebb napokat is látott téren. A segítő szándékú emberekre viszont azonnal rendőrt, közterület-felügyelőt, főkertészt hívtak a Polgármesteri Hivatal városszépítési osztályáról. Ha a korábbi hasonló eseteket vesszük alapul, ők is feljelentésre, illetve hivatali vegzatúrára számíthatnak, mert a Gyermekek városának egyik központi játszóterét helyre szerették volna pofozni. Nincsenek illúzióim, ahogy a város egyik régi könyvesboltjának dolgozóinak sem volt, amikor rendbe tették az üzlet előtti virágágyást. Őket is feljelentették. Az egykori polgármester fene tudja, mire váró emberei a végletekig szeretnék ellehetetleníteni Esztergomot, megfenyegetni a jólelkű, a városért tenni akaró polgárokat, majd mindent Tétényire kenni. Az meg már csak a hab a tortán, hogy Meggyes leggyalázatosabb hivatali végrehajtói közül érdekes módon egy sem esztergomi: van köztük mogyorósbányai, budapesti, bajnai, pomázi, szomori zsoldos egyaránt. Merthogy ezek lelketlen zsoldosok mind, az nem kérdés. És úgy tűnik, ha nincs pénz, akkor legalább szétverik Esztergomot. Meg akarnak félemlíteni mindannyiunkat még egyszer, mert Meggyes Tamás célja az, hogy gyűlöljük meg Tétényi Évát.
A kérdés egyszerű: akarsz kedves olvasó továbbra is félelemben élni (még ha kicsi félelem is ez), vagy élünk Esztergomban, mint az esztergomiak és mi magunk leszünk a büszke Esztergom.

Forrás: szeretgom, gatekeeper

1 csatolt kép 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.