Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 4. szombat
Hírek témák szerint

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 19., péntek 22:04

Idősek, gyerekek, bajbajutottak háza
Elkészült a szociális központ, amely közel ezer rászoruló folyamatos ellátását biztosítja. A többféle szakfeladatot végző intézmény hosszútávon adhat megoldást a minőségi szociális ellátásra. Itt kap helyet a gyermekjóléti valamint a családsegítő szolgálat, és itt működik a nappali gondozás is.    
 
- Nagy szükség volt erre a komplexumra, hiszen a város szeretne minél jobb szolgáltatást nyújtani a szociálisan rászorulóknak. Az uniós támogatás és a hozzá rendelt tíz százalékos önrész nem lett volna elegendő egy hosszútávon is működőképes központ felépítéséhez, ezért az önkormányzat az elvártnál jóval többet, mintegy 110 millió forintot adott hozzá a beruházáshoz – mondta az átadó ünnepségen dr. Bóka István polgármester.
A kétszintes, korszerű, környezetbarát és   energiatakarékos, közel 1000 m2-es szociális komplexum Balatonfüred   óvárosi részében, a Kéki utcában épült fel. A nagy közösségi helyiségeket magába foglaló épület negyven fő befogadására illetve nappali ellátására alkalmas. Emeletén kapott helyet a gyermekjóléti szolgálat és itt működik majd a családsegítő szolgálat is. Az épületben helyet kaptak az étkeztetés és a házi   segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (diszpécser   központtal), működtetését segítő helyiségek illetve az  idősek klubja. A központ kialakítása során modern technológiákat is alkalmaztak például a ház meleg víz ellátását napkollektorok biztosítják.
– Nehéz megmondani, mennyi ellátottunk van. Négyszáz házi segélyhívót helyeztünk ki a térségben, ezek jelzése hozzánk fut be. Mintegy száz rászoruló étkeztetését végezzük, jelenleg negyven házi gondozottunk van. A családsegítőbe illetve a gyermekjóléti szolgálatba pedig összesen kétszáz ellátott van. Itt végre egy helyen tudjuk koordinálni a szakmai feladatokat, ami nagy előrelépés – válaszolta kérdésünkre Váradi Gézáné a szociális központ vezetője.


A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ korábban a város négy különböző pontján található, egymástól távol eső épületekben látta el feladatait. Az ellátottak számának folyamatos növekedése miatt egyre nehezebb volt az elavult struktúrában biztosítani a megfelelő ellátást, ráadásul az épületek működtetése sem volt gazdaságos, ezért elkerülhetetlenné vált a városi szociális ellátás komplex fejlesztése.
Az új beruházással a szolgáltatások közös intézményben való elhelyezésével az ellátottak könnyebben érik el az egyes szolgáltatásokat, az intézmény egységes arculatot kapott. Az épület kialakítása a célcsoportok igényeinek és a komplex, valamennyi fogyatékossági ágra kiterjedő akadálymentesítés feltételeinek figyelembe vételével valósult meg.

A beruházás révén olyan komplex fejlesztés valósult meg, amely hosszútávon képes biztosítani a város és kistérsége lakóinak számára a minőségi és egyenlő eséllyel elérhető szociális szolgáltatásokat.
A beruházás 230 millió forintból valósult meg, az uniós támogatás mellé a város 110 millió önrészt tett hozzá.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

1 csatolt kép 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.