Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. szeptember 6., kedd 10:28

Hat ötletpályázat érkezett a volt Rudolf laktanya, Kecskeméti Uszoda és a Széktói teniszpályák hasznosítására
Összesen hat pályázó nyújtott be anyagot a kecskeméti önkormányzat által kiírt volt Rudolf laktanya, Kecskeméti Uszoda és a Széktói teniszpályák hasznosítására kiírt ötletpályázatra.
Öveges László főépítész ezekkel kapcsolatosan elmondta: a pályázatok, ötletek egy része társaságoktól, egy másik része magánszemélyektől érkezett. Egyes pályázatok igen alaposan kidolgozottak, más elképzelések viszont lényegében az itt élők segítőszándékú ötleteit tartalmazzák.

A legnagyobb volumenű az a nettó mintegy 8,5 milliárdos elképzelés, amely szerint az uszoda épületében jégcsarnok, az épület mögött, és a teniszpályák helyén parkolók, a Rudolf laktanya egy részében pedig Látványsport Felkészítő Centrum (új fedett futball és kézilabda csarnok, kosárlabda és multifunkcionális csarnok), Regionális Teniszklub, Oktatási és Rendezvényközpont jönne létre, amelyhez különböző vendéglátóegységek is kapcsolódnának. A beruházás finanszírozására vonatkozóan a pályázatban több elképzelés szerepel, például a társasági adórész, és a vissza nem térítendő támogatási formák.
A második leghangsúlyosabb pályázat a Rudolf laktanyában lévő öt istállóépület és a két lovarda – ez nagyjából az ingatlan fele - eredeti lovas célú hasznosítását tartalmazza úgy, hogy megtörténne az épületek színvonalas, de korhű, a műemléki követelményeknek megfelelő felújítása. Az épületek így lovas gyakorló- és sport tevékenységeknek, valamint reprezentatív lovas bemutatóknak is helyet adnának. A pályázó értéket ugyan nem jelölt meg, de azt leírta, hogy a beruházást saját erőből, banki finanszírozás nélkül valósítaná meg.
A harmadik pályázat elképzelései szerint a Rudolf laktanya észak-nyugati részén, mintegy 17 ezer négyzetméteren jönne létre egy olyan modern sporttelep, teniszcentrum, amely képes volna önmagát fenntartani. Az egyik lovarda épületben fedett teniszpályákat hoznának létre, mellette pedig szabadtéri pályákat, éttermet, klubházat, nyitott kerékpár pályaudvart. A centrum az amatőr és a versenysportot is kiszolgálná, akár nemzetközi tenisztornák helyszínévé válhatna.
 A negyedik pályázó az uszoda épületében rendezvény- és kiállítóközpontot, mögötte szabadtéri kiállító pavilonokat képzelne el, a teniszpályák egy részét fedetté tenné. A Rudolf laktanya egyes épületeiben Kreatív Központot, iskolai lovasoktatást szolgáló lovardát, jégcsarnokot, felszín alatti parkolókat javasol kialakítani. Ennek finanszírozása az elképzelés szerint pályázatok útján, valamint vállalkozások szerepvállalásával történhetne.
Az ötödik pályázat a Rudolf laktanyára vonatkozik, ahol az ötlet egy Nemezművészeti Kutatási és Oktatási Központ vagy Népművészeti Egyetem létrehozásáról szól. A finanszírozás pályázatok útján valósulna meg.
A hatodik pályázat hasznosításra vonatkozó elképzeléseket ugyan nem tartalmaz, de a teniszpályák működésével kapcsolatos részletes elképzeléseket igen.
Öveges László hangsúlyozta: mindegyik pályázat rendkívül érdekes és értékes ötleteket vet fel, olyanokat, amelyeket az önkormányzatnak érdemes továbbgondolnia. A pályázatokat hamarosan  megismeri a város képviselő-testülete, amely dönt a továbbiakról.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.