Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. november 15., kedd 17:48

85 %-os készültségben a Herbolya projekt
Lassan rá sem lehet ismerni a város Herbolya-Régi telepi részére, ahol egy több mint félmilliárdos rehabilitációs beruházás zajlik.
 
Kazincbarcika „Bükk felőli kapuja” elmaradott peremkerületből lassan egy igazi mini városközponttá válik. Néhány hónap alatt olyan változáson esett át a városrész, amit korábban sokan elhinni sem mertek. Az álom azonban mára már valóság, legalábbis 85 %-ban már valóra válva.

Az Európai Uniós által támogatott szociális városrehabilitációs program idén tavasszal kezdődött el, az első kapavágást március 17-én ejtették meg a területen a kivitelezők.
A beruházás óriási előrelépést jelent a városrészen élőknek, hiszen az életminőségüket jelentősen javító infrastrukturális (víz, szennyvíz, csapadékvíz-elvezetés, utak) fejlesztések mellett a projekt olyan építő és tartalmi programelemeket is tartalmaz, melyek a tágabban vett szociális helyzetüket is pozitív irányba változtathatja.
 
Képzés és szociális segítség
A beruházás keretében egy új épület „nőtt ki” a földből, ez egy 600 négyzetméter alapterületű, több szintes Képzőközpont.
Másik kettőt új funkcióval felruházva bújtattak szemet gyönyörködtető köntösbe, az egyikben Családsegítő Központ, a másikban pedig Közösségi ház kap helyet.
- Nagy büszkeség számunkra, hogy milyen változáson megy keresztül a városrész és hogy tudunk segíteni az itt élőknek - mondta Klimon István alpolgármester.
- Az épületeket élettel és tartalommal is megtöltjük a projekt keretében, a Don Bosco Szalézi Rend folyamatosan szervez felnőttképzéseket, emellett ifjúsági klubot, diákmentor és pedellus programot indítanak. A Herbolyán élők szociális és egészségügyi helyzetének javítását a Családsegítő Szolgálat vállalja magára, de a helyi polgárőr mozgalmat is megszervezik, hogy védjék az ott élők értékeit és a beruházás során megújuló épületeket, parkokat, közösségi tereket.
A beruházás másik része azoknak segít és nyújt új lehetőséget a városi léthez, akik eddig komfort nélküli lakásokban, nagyon szerény körülmények között éltek. Az Ő életminőségük nagyban javulhat, hiszen a beruházás olyan infrastrukturális fejlesztéseket foglal magában, mint a víz- és szennyvízbekötés, a csapadékvíz-elvezetés, illetve útépítés – tette hozzá az alpolgármester.
 
Július 01-jén már elindult az első felnőttképzési program, egy intenzív 6 hónapos képzés, melyet követően szociális gondozó és ápoló képesítést kapnak a résztvevők. A pályázat a továbbfoglalkoztatásukat is garantálja, két fő az iskolában, három pedig az új Családsegítő Központban dolgozhat majd.
A beruházáshoz kapcsolódva a közterületek is megújulnak, már elkészült az új játszótér, a sport és szabadidőpark, folyik a terület fásítása és további csinosítgatása.

További információ: www.herbolya.barcika.hu

Képforrás: KVTV


5 csatolt kép A KépzőközpontAz egykori iskola épület bejárataA kultúrház mostMegújult mindenA Családsegítő épülete
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.