Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. december 6., kedd 12:58

Pályázat a szakképzés megújításáért
A Zempléni TISZK továbbfejlesztése című pályázat zárórendezvényét tartották november 23-án a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.
A Zempléni Térségi Integrált Szakképző Központ korábbi, első projektje 12 különálló tagintézmény bevonásával jött létre. Ez a második sikeres pályázat lehetőséget adott a később csatlakozott három iskola, Bőcs, Mezőkövesd és Szikszó oktatási intézményeinek a TÁMOP 2.2.3-09/1-2009-0020 azonosító számú, „A Zempléni TISZK továbbfejlesztése” című programban való részvételre.
A projektzáró rendezvényen elsőként Riz Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke emelte ki a fejlesztés jelentőségét a megye szakképzési rendszerében. Ezt követően a szakképzés jövőjéről hallhattak fontos információkat a jelenlévők Társi Józseftől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kabinetvezetőjétől.
Ezután Tállai András, országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért felelős államtitkára köszöntötte a megjelenteket rávilágított a rendszerezett szakképzés fontosságára, az oktatási intézmények összefogásának előnyeire. Tállai András gondolatai után Bojtos Zoltán a Sajó-menti Térségi Integrált Központ munkatársa emelte kis a TISZK szerepét a szakképzésben.
Az előadás után Bánné dr. Gál Boglárka a projekt menedzsere mutatta be az Integrált Szakképzési Központ működését, valamint az uniós támogatású pályázat részleteit.
Zárszóként Dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere foglalta össze a szakképzés fejlesztésének előnyeit.
A projekt célja, a munkaerő versenyképességének, s így a régió gazdasági fejlődésének javítása érdekében a gazdaság igényeinek megfelelő szakképzettség és tudás elsajátításának magas szintű biztosítása. Emellett egy rugalmas és hatékony szervezeti-irányítási modellt szeretnének kialakítani, korszerű intézményszervezési és humánerőforrás-feltételek biztosításával, új szakmai és közösségi szolgáltatások bevezetésével. A projekt végrehajtására 136 600 681 forintot nyert a TISZK. Ezt az összeget létszámarányosan osztják szét a három résztvevő intézmények között.
„A szakképzés megújulásáról van szó a programon keresztül. A projekt keretében egyebek mellett a pedagógusok képzésére, valamint új, korszerű eszközök, mint például a digitális napló bevezetésére kaptunk anyagi forrást.” – tette hozzá Juhász Jánosné, a Gimnázium igazgatója.
A programban a szikszói Szepsi Csombor Márton Gimnázium Szakképző és Általános Iskola, Könyvtár, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat; a Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola vett részt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.