Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 10. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIX. kerület - Kispest Önkormányzata
2012. február 17., péntek 21:52

A sport kft. működteti az uszodát
Aljegyzőt választott a testület, és LMP-s belviszály is témája volt a csütörtöki ülésnek. A képviselők döntöttek a talajterhelési díj emeléséről és az uszoda szervezeti átalakításáról.
       
A napirendi pontok tárgyalása előtt Gajda Péter polgármester arról tájékoztatta a testületet, hogy az LMP 10-18-19. kerületi szervezetének közgyűlése határozatban kérte Gerháth Csaba önkormányzati képviselőt, hogy az LMP listáján szerzett képviselői mandátumáról mondjon le. A kérést a képviselő és a területi alapszervezet között kialakult nézetkülönbségekkel, a bizalmi viszony megromlásával indokolták. A döntést a párt országos választmánya határozatban támogatta. A képviselő a kérésnek nem tett eleget, a párt viszont nem tekinti őt képviselőjének és Gerháth Csaba nyilatkozatai, cselekedetei nem tekinthetők az LMP politikai álláspontjának.  

Rácz Gábor az LMP dél-pesti szervezetének elnöke a képviselő-testületnek a döntést részletesebben azzal indokolta, hogy Gerháth Csaba az utóbbi hónapokban egyéni képviselői indítványait nem egyeztette pártjával, és azok nem az LMP elképzeléseit, véleményét tartalmazták, képviselték. Gerháth Csaba az ülésen azt mondta, hogy ő továbbra is a párt képviselőjének tekinti magát.

A testület elfogadott egy költségvetés-tervezetet, amelyet az új törvények alapján
február 11-ig be kellett terjeszteni. Ez azonban még nem a végleges változat, egyeztetések várhatók, és március 10-ig rendkívüli ülésen szavaznak majd a képviselők a végleges költségvetésről.

A képviselők tárgyaltak a kerületi polgárok szociális és gyermekvédelmi ellátásáról szóló rendelet módosításáról. Vinczek György alpolgármester azt javasolta, hogy hozzanak létre egy 2,5 millió forintos krízisalapot, hogy gyorsan tudjanak segíteni a krízishelyzetben lévő embereken (például, ha valakinek leég a háza). Ennek a pénznek a felhasználásáról a polgármester közvetlenül dönthetne, míg a mostani keretről a szociális bizottság határoz.
Tóthné Szabó Éva a bizottság fideszes elnöke azt mondta, hogy létezik most is átmeneti segély, és szerinte a bizottsági munka nem hátráltatja a pénz kiutalását, a bizottságot ugyanis bármikor és akárhányszor össze lehet hívni szükség esetén.

Döntöttek a képviselők arról, hogy tízszeresére emelkedik a talajterhelési díj. Az emelést kormányhatározat írja elő. Kispesten mindez 127 adózót érint, az emelés 2013-tól lép életbe.

Szathury Kolos fideszes képviselő indítványában arra kérte Gajda Péter polgármestert, hogy kezdjen tárgyalásokat annak érdekében, hogy a képviselő-testület üléseit a jövőben a kispest.hu oldalon is közvetítsék. Kéri, hogy a polgármester 2012. április 30-ig tájékoztassa a testületet arról, hogy ennek milyen technikai és anyagi feltételei vannak, illetve milyen megállapodásokat kell megkötni ennek megvalósulása érdekében.

A képviselők elfogadták a Kispesti Uszoda működtetésének szervezeti átalakításáról szóló indítványt. A döntés alapján az uszoda beolvad a kerületben több létesítményt is üzemeltető Kispesti Sport Nonprofit Kft.-be. Az előterjesztő indoklása szerint ez könnyebbé és rugalmasabbá teszi az uszoda működését is, például a pályázatok területén. A dolgozókat átveszi a cég.

A képviselők elfogadták a polgármesteri hivatal 2011. évi munkájáról szóló beszámolót, illetve a bizottsági beszámolókat.

A testület aljegyzővé választotta dr. Béja Juliannát, valamint az Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság tagjává az MSZP-s dr. Bognár Andrást, és az LMP-s Németi Sándort.

9 csatolt kép 123456789
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.