Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2012. március 19., hétfő 20:30

Hajléktalan-gyilkosság: az ötödik áldozat is az eperföldön
A csepeli eperföldön elkövetett sorozatgyilkosságnak újabb áldozatai lehetségesek, de erről egyelőre nem kívántak bővebben beszámolni a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. A tavaly megtalált négy elásott áldozaton kívül egy ötödik embert is biztosan megöltek, de a holttestének csak a nyomaira bukkantak az eperföldön.
Deme Tamás, az NNI életellenes osztályának vezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta azt az értesülésünket, hogy az ötödik áldozat holttestét megcsonkították, darabjait szétszórták és részben elégették. A főnyomozó ugyanakkor elismerte, hogy a diósdi férfiként számon tartott áldozat nyomait szintén az eperföldön lelték meg.
Új elem a nyomozásban, hogy a szerb származású B. Dragant és öt társát már nemcsak sorozatgyilkossággal, hanem különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel is gyanúsítják. A szerb férfiről kiderült, hogy tíz éve élt Magyarországon, s az utóbbi öt esztendőt töltötte Budapesten, nagyrészt Csepel északi részén, az eperföldön. A hajléktalanok által lakott területen ismerkedett meg a gyanúsítottakkal, illetve a sértettekkel, akik egy sajátos szubkultúrában éltek együtt ezen a kihalt vidéken. Közös életformát alakítottak ki, jól ismerték egymást. Megélhetésüket részben alkalmi munkákból, részben kisebb bűncselekményekből fedezték. Az itt élők személyes vagyona csekély volt, de mégis konfliktusforrássá vált közöttük. Az emberöléseket azért tervelték ki, hogy megszerezzék az áldozatok néhány ezer, legfeljebb pár tízezer forint készpénzét. A gyanú szerint B. Dragan 2008 és 2011 között öt ember megölésében vett részt. A példa nélküli gyilkosságokra tavaly augusztusban derült fény, amikor az egyik hajléktalan sértett kiásta magát a földből, s feljelentést tett a rendőrségen. Az ő esetében emberölési kísérlet miatt gyanúsították meg B. Dragant. A szerb férfit egy kecskeméti férfi kirablásával is összefüggésbe hozták, aki feljelentést tett. Az eset 2010 októberében történt Csepelen.
A nyomozás során felmerült, hogy egy ércsi férfit is megöltek, de róla kiderült: életben van. Egy házkutatáson azonban fegyvereket és lőszert találtak nála, ezért ellene is nyomoznak.
Deme Tamás közölte, hogy a gyilkosságok elkövetésének gyanújával jelenleg hat embert tartanak előzetes letartóztatásban. A gyanúsítottak egy része beismerő vallomást tett. A szakértői vizsgálatok is megerősítették, hogy a gyilkosságokat brutálisan követték el. A nyomozás tovább folyik, mert feltételezések szerint további áldozatok is lehetségesek. Nem kizárt, hogy egy hatodik és egy hetedik holttestre is rábukkannak Csepelen, az eperföldön.
Csarnai Attila
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.