Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 24. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIX. kerület - Kispest Önkormányzata
2012. április 22., vasárnap 11:13

Elfogadták a zárszámadást - galéria
Pályázatot ad be az önkormányzat a természettudományos oktatás megújítására. A csütörtöki testületi ülésen egyebek mellett a 2011. évi zárszámadás elfogadásáról, képviselők irodahasználatáról és az idei igazgatási szünetekről is döntöttek a képviselők.

A nyílt ülés első felében a 2011. évi zárszámadásról, valamint az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről alkotott rendeleteket a testület, illetve módosította a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról, valamint a szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló rendeleteket.
Elfogadták a képviselők a kerületi rendőrkapitányság, a tűzoltóság, az Egészségügyi Intézet, valamint a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Kispesti Tűzoltó Egyesület, illetve a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület tavalyi munkájáról szóló beszámolókat.
Határozott a testület a kerületi nemzetiségi önkormányzatok támogatására a költségvetésben előirányzott 9 millió forintos keret felosztásáról. Hárommilliót a kisebbségi önkormányzati választáson a választói névjegyzékbe felvett választópolgárok számarányában, hatmilliót egyenlő részben osztottak szét.
Közös megegyezéssel megszűnt az Ady Endre út 91. alatti helyiségre a Fidesszel, az Ady Endre út. 150. alatti helyiségre az MSZP-vel, valamint az Ady Endre út 140. alatti helyiségre a KDNP-vel kötött bérleti szerződés. A testület felmondta a Független Kisgazdapárt által használt Nagysándor József utca 189., illetve az MDF által bérelt Kisfaludy utca 46. bérleti jogát. A képviselők szavaztak arról, hogy az Ady 91,-et és 140.-et a Fidesz-KDNP, az Ady 150. alatti irodát az MSZP önkormányzati képviselői, míg az Ady Endre út 57. alatti telephelyet Gerháth Csaba használhassa térítésmentesen.
A testület egyetértetve a szakbizottsággal, idén is 5 millió forintot osztott szét egyházi ingatlanok felújításának támogatására.
Elfogadták a képviselők a szociális és gyermekvédelmi intézmények 2011. évi fenntartói ellenőrzésének tapasztalatairól és a szakmai munka eredményességének értékeléséről szóló beszámolót, valamint a pszichiátriai betegek közösségi ellátásának szakmai programját.
Támogatási szerződést kötött az önkormányzat a Kispesti Sport Nonprofit Kft.-vel: az önkormányzati sportcég 30 millió forintot kap 2012-ben. A testület a lemondott Lázár Tamás helyébe Mihály Andrást választotta meg tagi képviselőnek.
Uniós pályázatot nyújt be az önkormányzat a természettudományos oktatás megújítására. Siker esetén korszerű laboratóriumot alakítanak ki a Deák gimnáziumban, ahol témahét keretében fogadni tudják az együttműködő 10 iskola tanulóit is. A pályázat célja a természettudományos oktatás és a diákok természettudományos tudásának fejlesztése.
Elfogadta a testület a Közpark Kft. beszámolóját a 2011. évről, valamint a társaság 2012. évi üzleti tervét. Az önkormányzat támogatási szerződést kötött a Közparkkal: 242,5 millió forinttal támogatja a kispesti közterületek rendezését végző önkormányzati céget.
Határozott a testület a 2012-es igazgatási szünetekről. A jegyző javaslatára a nyári igazgatási szünet július 23-tól augusztus 26-ig tart: a polgármesteri hivatal ügyeleti rendszerben tart majd nyitva, biztosítva a zavartalan ügymenetet. A téli igazgatási szünet december 23-tól 2013. január 4-ig tart: 27. és 31. között zárva lesz a hivatal, kivéve az Okmányirodát, amely 27-28-án korlátozott ügykörben tart nyitva.

1 csatolt kép 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.