Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. június 24. péntek
Hírek témák szerint

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. április 25., szerda 07:55

Fizetős parkolás - zónák és tarifák
Május közepétől fizetni kell a parkolásért az alsó városrészben. A zónák nem változtak, a díjak viszont valamelyest drágultak.

A védett utcákban továbbra is érdemes meggondolni a parkolást, a Kisfaludy strandnál és az egykori Huray piac területén viszont idén sem kell fizetni.

Május 15-étől szeptember 15-éig kell fizetni a városban a parkolásért. Mintegy 690 fizetős és közel 300 ingyenes parkolót használhatnak majd az autósok.
Tavalyhoz képest változás, hogy az eddig ingyenes Park illetve Huray utcában ezentúl fizetni kell a parkolásért. A reformkori városrész két védett utcájában, a Blaha illetve a Kisfaludy  utcában nem változik a tarifa, 500 forintba kerül óránként a parkolás, míg a piros zónában, mint például a Zákonyi úti-, és a Helka melletti parkolóban  220 Ft/óra helyett 240 forintot, a zöld zónában pedig 120 Ft/óra helyett 140 forintot kell majd fizetni.
- A Park utcában maguk a lakók kezdeményezték, hogy legyen fizetős a parkolás, mert áldatlan állapotok uralkodtak. A Huray utca is fizetőssé vált, ezzel arra szeretnénk ösztönözni az autósokat, hogy használják az egykori piac területét, ahol ingyen parkolhatnak. Rendbe tesszük ezt a területet, így minimum 150 autónak lesz itt kulturált körülmények között hely - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szeles Ákos, a Probio Zrt. munkatársa.
A felső városrész parkolási rendszerében is lesznek változások, ezek azonban addig, míg el nem készül a polgármesteri hivatallal szembeni mélygarázs, nem lépnek életbe. A tervek szerint, igazodva az igényekhez, idén jelentősen bővítik a Kisfaludy strand szabad parkolóját illetve megállapodás született arról is, hogy a főszezonban a jelenleg körbe kerített füves területet is megnyitják az autósoknak.
A füredi lakosok idén is kedvezményesen, 2600 forinttért válthatnak bérletet. Parkolási térkép a csatolt webcímen. 
Részletes előterjesztés, amelyről a képviselőtestület április 26-án dönt, a balatonfured.hu honlapon fellelhető (6. pont).
- Egyre határozottabban érzékelhető a több zónás parkolási rendszer forgalomszabályozó hatása. Az autósok igyekeznek nem a közvetlen belvárosban letenni a járművüket, így elmondható, hogy leszámítva a szinte mindig telt házas Zákonyi utcai parkolót, tavaly már a főszezonban is lehetett minden napszakban találni fizetős parkolóhelyet a városban. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy tűnik, egyre népszerűbb a mobiltelefonon keresztül fizetett parkolás is, erre a fizetési módra minden parkolóban van már lehetőség - tett hozzá Szeles Ákos.
A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme. A parkolási rendszert működtető Probio Zrt. ígéri: ebben az évben is fokozottan ellenőrzik a megváltott parkolójegyeket.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is,  lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu  


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.