Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 11. kedd
Hírek témák szerint

KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. szeptember 21., péntek 11:30

Elhelyezték a csatorna alapcsövét Kadarkúton
Ünnepélyes alapcső elhelyezéssel vette kezdetét ma Kadarkúton a szennyvíz-csatornahálózat építése. A város történetének újabb fontos mérföldköve az uniós támogatással megvalósuló környezetvédelmi, infrastrukturális fejlesztés.

A Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása című, KEOP-1.2.0/09-11-2011-0033 azonosítószámú projekt csaknem nettó egymilliárd forintból valósul meg A beruházás forrásának 85 százalékát sikeres Európai Uniós pályázati támogatás biztosítja, míg a mintegy 150 millió forintos önerőt a város önkormányzata és az ingatlantulajdonosok hozzájárulása fedezi.

- A szennyvízelvezetés megfelelő kiépítésével teljes lesz a lakóingatlanok komfortfokozata, ugyanakkor a csatornázás a környezetünk védelmét szolgálja – mondta Karsai József polgármester az ünnepségen. - Feladatunk, hogy megóvjuk a gyermekeinktől kölcsönkapott földet. Bízunk abban, hogy a város vonzerejét jelentősen megnöveli a vállalkozások számára az infrastruktúra kiteljesedése.

A magyar vidék megújulásáról szólt köszöntőjében Szászfalvi László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Véleménye szerint, olyan lehetőséget kell biztosítani a településeknek, amely révén lehetővé válik a felzárkózásuk. Ilyen a kadarkúti multifunkcionális beruházás, amely egyaránt szolgálja a környezetet, az emberek életminőségét és a gazdaság fejlődését.  

A megye legújabb környezetvédelmi beruházását Gelencsér Attila, indította hivatalosan útjára. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy uniós csatlakozásunk idején a dél-dunántúli otthonoknak mindössze fele  rendelkezett korszerű szennyvízelvezetéssel.  A jelenleg zajló projektek eredményeként  2015-re ez az arány 80 %-os lesz, ám az Európai Unió további támogatásával 2020-ra elérhető a 100 %-os csatornázottság is.

A munkák megkezdéséről Kovács Tamás, a kivitelező SZWV konzorciumot vezető Szabadics Zrt. vezérigazgatója számolt be. Elmondta, hogy a városban ezen a héten felvonultak a munkagépek, nagy lendülettel megkezdődött az építkezés. 

A kivitelezés során több mint 12 kilométer gravitációs szennyvízcsatorna, valamint új szennyvíztisztító épül. A kivitelezőnek 16 hónap áll rendelkezésére az építési munkák elvégzésére. Az ingatlanok rendszerre való csatlakozására majd a 2014 februárjában kezdődő 6 hónapos próba-üzem alatt lesz lehetőség.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.