Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 17., szerda 09:58

Az avasiak szerint nem segít rajtuk, ha különböző pártpolitikai állású emberek fel és alá masíroznak a lakótelepen - közlemény
Tisztelt Olvasók! Kedves miskolciak és nem miskolciak!
       
Számomra,            és több más itt élő számára is elkeserítő, hogy már megint            játszótérré próbálják degradálni a lakótelepet, ahol a            mindennapjaink jelentős részét töltjük. Ráadásul éppen akkor            teszik ezt, amikor kissé nyugodtabbak a kedélyek, mint az            utóbbi években, hónapokban. Az elmúlt időszakban olyan          dolgokra lettünk figyelmesek- én és a párom - , ami azelőtt          nem, vagy csak nagyon ritkán történt meg: a házunkban          jókedvűek az emberek - köszönnek és nem csak visszaköszönnek!          - megkérdezik, hogy milyen napunk van, és többször előfordult,          hogy mosolyogtak is. Az utcán több ember mozgolódik, jön-megy          sétál és beszélget! A boltban az eladók is kedvesek, nem az          látszik rajtuk, hogy "meg kell védeniük az árut". A párom          szerint az avasiak egyszerűen jobb fejek lettek. :)    
Történt            valami. Az emberek elkezdtek felengedni és mi egy hónapja            eldöntöttük, hogy ha valami nagyon másként nem alakul az            életünkben, nem fogunk elköltözni még pár évig.    
Az Avas nem            olyan rossz hely, mint amilyen a híre. Itt is emberek          laknak, egymás mellett, felett és alatt.    
A média, mind          a helyi, mind pedig az országos, mostanában kevesebbet          foglalkozott vele, és nem emlékeztették állandóan arra az          embereket, hogy milyen rossz hely ez itt, hogy innen csak          menekülni lehet, és hogy az Avas egy bűntanya, már-már gettó.          Valljuk be őszintén, hogy az Avassal foglalkozó cikkek          jelentős része ezt sugallta.
     
       
Pedig sokunk          számára úgy tűnik, hogy ez egy átlagos lakótelep. Persze,          akadtak, voltak, vannak problémák. Sajnos az emberek befogadó          és tűrőképessége is véges. 
           
A mi          lépcsőházunkban is él cigány család, és igen, fészekrakó          programmal kerültek ide. Vannak-voltak problémák, de valahogy          nem olyan vészes. Persze, sokan örülnénk neki, ha másképp          lenne. Hozzászoktunk a folyamatos csótányirtáshoz és az          időnkénti hangoskodáshoz, még ahhoz is, hogy időnként alig          tudunk eljutni a lépcsőház ajtajáig, annyian ülnek előtte a          lépcsőn. Nálunk nem zárták el a meleg vizet, működik a lift (a          tisztaságáról nem tudok beszámolni, mert földszinten lakunk).          Szóval van néhány kellemetlenség, lehetne jobb, de nem            érezzük olyan nehéznek, mint amilyennek a tévében és az            újságokban látjuk. Az ott megjelenő kép sokkal riasztóbb.    
Azt gondolom,          hogy egyikünkön sem segít az, ha különböző pártpolitikai          állású emberek fel és alá masíroznak a lakótelepen. Köszönjük,          de nem kérünk belőle.    
Egyfelől            nincs szükségünk segítségre, ha ezt annak szánják. Nincs            szükségünk arra sem, hogy más mutassa meg, hogy mit érzünk            és más hívja fel a mi problémáinkra a figyelmet. Az pedig,            hogy az egész országra vonatkozó általános problémákat,            gondokat, feltevéseket demonstráljanak itt, ahol az            otthonunk van, egyszerűen felháborítónak találom, találjuk.          Nincs szükségünk erre, és nem akarunk egyik szaladgáló,          felvonuló, beköltöző csapathoz sem beállni. Inkább otthon          maradunk és vigyázunk arra, ami megmaradt és átnézünk a          szomszéd nénihez, akit már a felvonulás, masírozás híre is          megijeszt. Otthon maradunk, de nem azért, mert a saját          problémáinkkal nem törődünk, hanem azért, mert nem szeretnénk          ebben az értelmetlen, ártalmas dologban részt venni.    
Nem kell            külső beavatkozás, ami indulatokat szít ott, ahol épphogy            csillapodni kezdtek.
       
Kicsit aggódom          amiatt, hogy ezek után mennyi időbe fog telni, hogy újra          köszönjenek - és ne csak visszaköszönjenek! - egymásnak az          emberek.
       
Szívesen          gyújtok gyertyát az ablakban, vagy kapcsolom fel a villanyt a          masírozás ideje alatt, hogy tudassam, itt vagyunk, mi itthon          vagyunk, és nincs szükségünk arra, hogy mások itt adjanak          hangot azoknak a gondolatoknak, amik nem a mieink.    
Biztos vagyok          benne, hogy az avasiak nem kezdenek felvonulásba.    

Prokai Joli
AVASI LAKOS

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.