Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2013. február 1., péntek 17:30

Felújítják a Szent Imre teret és újabb panelházakat – aláírták az együttműködési szerződést
Csepel déli lakóközpontjának szociális rehabilitációjáról szóló támogatási szerződést írt alá Németh Szilárd polgármester és Bozzay Péter, a Pro Régió ügyvezető igazgatója a polgármesteri hivatalban február elsején. Csepel 1 milliárd 350 millió forintot nyert el uniós pályázaton, amely összeget egyebek között a Szent Imre tér felújítására, panelházak korszerűsítésére, zöldfelületek kialakítására fordítanak. A munkálatok a Vermes Miklós, Kossuth Lajos, Karácsony Sándor utca és a II. Rákóczi Ferenc út által határolt területet érintik.
György István főpolgármester-helyettes az esemény kapcsán arról beszélt, hogy Csepel ismét jelentős pillanathoz érkezett és a kerület már nem tekinthető a főváros „hátsó udvarának”, mint a korábbi önkormányzat vezetése idején. Az utóbbi időben folyamatosan fejlődött Csepel, a fővárossal közösen elért eredményekre méltán lehetnek büszkék.
Németh Szilárd megemlítette, hogy a mostani a harmadik szociális rehabilitációs projekt, amely a kerület javát szolgálja. Bár Csepel lakosságának nagyobb része lakótelepeken él, az első komolyabb városrehabilitációs projektre csak 2009 után, jócskán elmaradva a hasonló településektől kerülhetett sor. A hatezer lakost és 1548 lakást érintő  Ady-lakótelep szociális rehabilitációja elnevezésű projekt eredményeképpen az elmúlt években jelentősen javult az ott élők életminősége. A 2012 júniusában befejezett beruházás-sorozat hozadéka volt, hogy az új kerületi vezetés a feladatok átvételekor 216 millió forintot tudott megtakarítani. Az elsőhöz hasonló városrehabilitációs projekt indult el Csepel kapuja szociális célú városrehabilitációs program néven, amelynek megvalósítása jelenleg is tart.
Ezúttal a Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja elnevezésű pályázaton 1 milliárd 350 millió forintot nyert el kiemelt uniós pályázaton Csepel önkormányzata. Az összeg felhasználásáról a január 10-én megtartott képviselő-testületi ülésen döntöttek a csepeli városatyák. A projekt különlegessége, hogy várhatóan 100 százalékos támogatással valósulhat meg.
Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városgazda munkatársa előadásában elmondta, hogy a pályázat a Vermes Miklós utca - Kossuth Lajos utca - Karácsony Sándor utca - II. Rákóczi Ferenc utakkal határolt területet érinti, és felújítják a Szent Imre teret. A munkálatok 664 lakást és 1690 lakost érintenek. A terület 72 százalékban önkormányzati tulajdonban van, a többit társasházak, lakásszövetkezetek vagy magántulajdonú albetétei és más tulajdonú részek alkotják. A projekt főbb elemeit a panelrehabilitáció, a zöldfelületi infrastruktúra fejlesztése, a 2008-ban megszüntetett II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában új közösségi tér kialakítása, munkaerő-piaci beilleszkedést és iskolai felzárkóztatást elősegítő tevékenységek teszik ki.

Cs. A.
fotó: Zarándi Bence

3 csatolt kép 321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.