Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2013. április 12., péntek 21:44

Partnerségi mintaprojekt Kőbányán
Ismét új fejezet kezdődött Kőbánya és a Danone kapcsolatában. A tavaly, a kerületi iskolákat megmozgató „Legyél bajnok” egészségnevelő vetélkedő-sorozat előfutára volt egy országos akciónak, amely most debütált egy átfogó tájékoztató keretében.
Nem véletlen, hogy Kőbánya vezetői „partnerségi mintaprojektnek” tartják azt a kapcsolatot, amely a város és a multicég együttműködését jellemzi. Kovács Róbert polgármester elmondta, hogy a kerület országos viszonylatban is nagyon rosszul áll egészségügyi mutatók, illetve a várható átlagéletkor terén, ezért itt különös jelentősége van annak, hogy az önkormányzat által maximálisan támogatott sport mellett egy ilyen nagyvállalattól segítséget kapnak az egészséges táplálkozás propagálásához. A Danone által most 15. alkalommal elindított „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” társadalmi célú programban ismét érintettek a kőbányai iskolák, s – a polgármester szerint – ez a módszer azért is hatékonyabb a megszokottnál, mert a gyerekek között játék közben, vagy éppen üzemlátogatás közben tanítja meg olyan dolgokra, amelyekkel a saját életüket, de akár a családjukét, a szüleikét is befolyásolhatják az egészségesebb életmód irányába.
2013-ban a TEGY program keretében a Danone a kiegyensúlyozott életmódra ösztönző oktatási programot indít el több hazai nagyvárosban. A programmal a 7–14 éves gyermekek számára szeretnének segítséget nyújtani abban, hogy játékos formában ismerhessék meg és sajátíthassák el az egészséges életmód és táplálkozás alapelveit. Ezeknek a gyerekeknek egy része szabadidejét legtöbbször a televízió és a számítógép előtt tölti, nem élvezi a sport előnyeit és örömeit, és többségük nem ismeri a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás fő elemeit, nem fogyaszt rendszeresen gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket. 
Az egészséges élelmiszerek fogyasztását és a szabadtéri mozgás fontosságát szorgalmazó Tegyünk Együtt a Gyermekekért program közvetlenül Kőbánya általános iskoláiba, a gyerekekhez viszi el a hasznos tanácsokat és tudnivalókat, s számos ötlettel lepi meg a résztvevőket.
Az egyedülálló módon megálmodott, interaktív, játékos programhoz együttműködő partnerként a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) és a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa) csatlakozott, mely szervezetek hosszú évek óta szoros szakmai kapcsolatban állnak a Danone Kft-vel.
A kéthónapos program keretében az 5. osztályos gyerekek útmutatást kapnak az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz, a mozgáshoz és a szabadidő aktív eltöltéséhez. A pedagógusok szakmai tréning során szakemberektől kapnak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához. „Hogyan lesz a tejből joghurt?” címmel online képregény pályázatot is kiírnak, s a nyertesek látogatást tesznek egy tejgazdaságban, illetve a vállalat budapesti joghurtgyártó üzemében.
A Danone eddigi, 300 millió forintot meghaladó támogatásából 274 millió forinttal segítette a magyarországi gyermek-onkológiai és rehabilitációs központok által kezelt daganatos beteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.