Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. december 15. vasárnap
Hírek témák szerint

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. július 18., csütörtök 12:52

Ötmilliárdos beruházás a Rinya mentén
Több mint 100 ezer folyóméter gravitációs gerincvezeték és nyomóvezeték megépítésére írt alá szerződést ma a 9 település által életre hívott Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás. A Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése program során csaknem 5 milliárdos beruházás valósul meg a Rinya mentén az Európai Unió támogatásával.

Húszezer lakos életminősége javul a térség legnagyobb méretű infrastrukturális beruházása nyomán. A Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Nagyatád, Rinyaszentkirály és Tarany összefogásával megvalósuló tervek egy meglévő szennyvíztelep teljes rekonstrukciójáról és a településeket a várossal összekötő, 3 ágon kiépülő csatornarendszerről szólnak. A környezetvédelmi beruházást 3 milliárd 986 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam központi költségvetése.
A kivitelezői tevékenységekre kiírt közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. volt. A mélyépítésben nagy gyakorlattal rendelkező vállalkozással ma írta alá a kivitelezésre vonatkozó megállapodást Ormai István, a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás elnöke. A szakemberek kötelezettséget vállaltak a csatornahálózat kivitelezési munkáinak elvégzésére 8 településen és Nagyatád Kivadár városrészében, valamint a szennyvíztisztító telep tervezésére és kivitelezésére. Ezzel vállalták csaknem 60 ezer folyóméter nyomóvezeték, közel 50 ezer folyóméter gravitációs gerincvezeték, több mint 33 ezer folyóméter bekötővezeték lefektetését, 3218 házi bekötés kialakítását, 40 házi- és 27 hálózati átemelő megépítését. A szennyvíztisztító telep a projekt során teljesen megújul: megnő a biológiai tisztítókapacitása, korszerűsödik a technológia, az épületek, a berendezések és az elektromos hálózat. A munkákra 24 hónap áll a kivitelező rendelkezésére, akinek képviseletében Kovács Tamás vezérigazgató gyors kezdést, minőségi munkát, és a lakossággal való közvetlen kapcsolattartást ígért a jelenlévő polgármestereknek.
Ormai István társulási elnök a beruházás melletti megfontolt, tudatos kiállást kért a polgármesterektől. - Érdemes volt végigjárni az előkészítés nehéz útját – mondta -, mert a most induló beruházás hosszú távon szolgálja majd a településeket. Nem csupán a jelenlegi lakosság életfeltételein javít, hanem több generációnak nyújt majd komfortos környezetet.

A szerződés aláírását követően elhangzott, hogy a következő hetekben felgyorsulnak az események az érintett településeken: Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany és Nagyatád kivadári lakosai hamarosan lakossági fórumokon kapnak részletes tájékoztatást a beruházás ütemezéséről, a várható építési munkák menetéről. Augusztusban pedig már a munkagépek is felvonulnak az építésre.


1 csatolt kép Nagyatád - projekttábla
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.