Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 11. kedd
Hírek témák szerint

KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. július 29., hétfő 10:15

Víztartási próbák a kadarkúti szennyvíztelepen
Kadarkút egyik legfontosabb beruházásának nevezte Karsai József, a város polgármestere a tavaly ősz óta jó ütemben zajló Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása című programot.
- A városlakók örömmel fogadták, amikor támogatást nyert a pályázatunk, ugyanis hosszas előkészítés előzte meg: elődeim 25 éven át keresték a lehetőséget a településen élők egyik fontos igényére, a korszerű szennyvízkezelés megoldására. Most végre a sikeres megvalósítás tanúi lehetünk - mondta Karsai József.
A város polgármestere szól arról, hogy összesen 895 ingatlant érint a beruházás, amelynek keretében több mint 12 kilométer gravitációs szennyvízcsatorna és egy korszerű szennyvíztisztító épül. Jelenleg 99 százalékos készültségű a csatornahálózat, hamarosan a vizsgálatok alapján kijelölt javítások következnek. Hátra van még a szennyvízátemelők építése, majd szeptembertől lehet elkezdeni a házi bekötések kialakítását. A hálózatra való csatlakozás december elejére várható.
- A program keretében szennyvíztelep is épül a város határában. Mivel ez „sárga könyves” beruházás, ahol a közbeszerzési eljárás után előbb a tervezés volt a feladat, ezért itt hosszabb a folyamat. Ennek ellenére  már a telepen  is elkészültek az építészeti munkák, most a  gépészet és az elektromos szerelés következik. Jelenleg a műtárgyak víztartási próbája zajlik, ami sajnos időigényes, mert a vízszolgáltatótól csak napi 20 m3 vizet kapunk e célra, miközben a vizsgált műtárgy 400 m3-es. A próbaüzemet 2014. január 1-től tervezzük, de reményünk van arra, hogy ha a mostani ütemben zajlik a beruházás, akkor már korábban is megkezdődhet.
A csatornaépítéssel párhuzamosan tart a kadarkúti utak felújítása is. Egyrészt a szennyvízhálózat miatt megbontott utak helyreállítása, melyek állapota jelenleg mindenütt ideiglenes. A végleges helyreállítás az idén ősszel kezdődik és a jövő évben fejeződik be. Egy másik projekt keretében újul meg a 6616-os út a Magyar Közút beruházásában: ott a burkolat kész, már csak az árkokat, vízelvezetőket újítják fel, a műszaki átadás a napokban megtörténik.
Karsai József a Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása programról elmondta, hogy a csaknem egymilliárd forintos projektet 837 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam, míg a mintegy 150 millió forintos önerőt az ingatlantulajdonosok hozzájárulása fedezi.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.