Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 11. kedd
Hírek témák szerint

KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. október 4., péntek 12:40

Készülhetnek a házi bekötések Kadarkúton
Egy év alatt épült ki a városon belüli csatornahálózat Kadarkúton. Tavaly szeptemberben  helyezték el a rendszer jelképes alapcsövét, és mostanra az utolsó csatornaelem is föld alá került. Ezekben a hetekben még néhány utcában megtörténnek az úthelyreállítások, októbertől pedig a szennyvíztelep munkálatait folytatják a kivitelezők.
 
A városban mostantól a lakosságé lesz a főszerep a csatornaépítésben, ugyanis megkezdődhet a házi bekötések kialakítása. A következő 2 hónapban célszerű ezt megvalósítani, hogy a próbaüzem indulásáig megvalósulhassanak a rákötések is. A szakemberek szerint a sikeres próbaüzem feltétele a megfelelő terheléssel történő működés. A város önkormányzata folyamatos tájékoztatással segíti a lakókat.
- A kivitelező által a telekhatáron belül 1 méterre kiépített tisztítóidommal ellátott csonk és az épület közötti szakasz kiépítéséről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia - mondta Karsai József polgármester. - Ehhez az önkormányzat szórólapokon biztosítja a szükséges információkat. A munka házilag is elvégezhető, de aki nem tudja kivitelezni, az talál a városban hozzáértő szakembert. Arra azonban külön felhívjuk a figyelmet, hogy a házi bekötés kiépítése még nem jelenti azonnal a szennyvízcsatorna-hálózatra való csatlakozást! Ez utóbbi majd a szolgáltató ellenőrzése mellett történik.
 
A városvezető beszámolt arról is, hogy a településen kívül található szennyvíztelepnél már elkészültek a kiszolgáló épületek, jelenleg az energiaellátást és irányítástechnikát szolgáló berendezéseket szerelik össze. Az odavezető aszfaltos út építésének befejezését október végére tervezik. Bíznak abban, hogy addigra az E.ON biztosít áramot a létesítményhez, és nem lesz akadálya a próbaüzem november végi indításának.
 
A polgármester szerint a kadarkútiak türelemmel és megértéssel élték meg az elmúlt egy évet, amikor a csatornaépítés mellett a közút felújítása is gyakran okozott közlekedési nehézséget. A mostani munkák lezárultától pedig a somogyi kisváros teljesen kiépült infrastruktúrával, megújult központtal, korszerű intézményekkel rendelkezik. A csatornaépítés önerejének összegyűjtése azonban továbbra is feladat: az ingatlantulajdonosok harmada választotta a hozzájárulás egy összegű befizetését, a többség részletfizetéssel és LTP-szerződéssel teljesíti kötelezettségét, a fizetési hajlandóságon azonban lehetne erősíteni.
A csaknem egymilliárd forintos költségvetésű Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása című projektet az Új Széchényi Terv keretében az Európai Unió és a magyar állam központi költségvetése támogatja.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.