Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 10. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. december 17., szerda 15:46

Kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából
A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a Bocskai Filmszínházban 2014. december 15-én. Azokat ünnepeltük, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak, segítenek az időseken, rászorulókon.
 
A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünnepeljük világszerte a Szociális Munka Napját. Hazánkban is, ahol az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel. Minden év végén azoknak az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet és hálát, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat.
 
„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel” - kezdte ünnepi beszédét Teréz anya örök intelmű szavaival Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere, aki kiemelte, hogy őszinte megbecsüléssel és köszönettel tartozunk mindazoknak a szociális szférában dolgozóknak, akik nap, mint nap, hittel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a szükséges segítséget.
 
Az ünnepi köszöntő után Nagyné Juhász Krisztina, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Városi Bölcsőde intézményvezetője, „Merre tovább - szociális, gyermekvédelem?” című előadását hallgathatta meg a közönség, majd a Hajdúnánás város Polgármesteri Elismerő Oklevelek átadására került sor, melyet Szólláth Tibor adott át.
 
Azok a személyek kaphattak Polgármesteri Elismerő Címet, akik kiemelkedő szakmai munkájukkal a szociális területen áldozatos és lelkiismeretes tevékenységükkel évek óta segítik a szociálisan rászorult embereket.
 
Az elismerést elsőként Kovács Mária Tünde vehette át, aki 2001 óta a Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon Értelmi Fogyatékos és Pszichiátriai betegek bentlakásos intézményében dolgozik. Kollégái számára példát mutat elkötelezettségéből, a hivatásból, való hűségből. Munkájában pontos, határozott, fő értéke a felelősségtudatosság és az empátia. Szakmai szeretet, nyitottság jellemzi, ami példaértékű, és követendő lehet mindenki számára.
 
Polgármesteri Elismerő Oklevelet vehetett át Szimcsák Piroska, aki 1986 óta a Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon Értelmi Fogyatékos és Pszichiátriai betegek bentlakásos intézményben látja el feladatát mosodai alkalmazásban. Munkáját mindig lelkiismeretesen pontosan elhivatottan végzi.  Kollegiális gondolkodása minden ténykedésében megnyilvánul. Az ellátottjaink iránt érzett alázata, segítőkészsége kimagasló.  Példát mutat az intézményhez való lojalitásból, a hivatáshoz való hűségből. 
 
Elismerésben részesült Nagyné Juhász Krisztina, a hajdúnánási Városi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Városi Bölcsőde intézmény vezetője. Szociális területen évek óta kimagasló tevékenységet végez a város lakossága érdekében. Az intézményt magas színvonalon működteti, nívós szakmai munkáját több helyen elismerték, eredményességét a város számos intézménye érezheti.
 
Polgármesteri Elismerő Oklevelet vehetett át Molnár Lászlóné, aki 8 éve létrehozott ebben a városban egy értelmi sérülteket nevelő-gondozó szociális intézményt, a Segítséggel Élők Otthonát. Kitartását, szorgalmát, akarat erejét jelzi, hogy már 38 éve foglalkozik szociális munkával, ápolással és gondozással. Az elmúlt évben oroszlánrészt vállalt a hajdúnánási Segítséggel Élők Otthon korszerűsítésére, a meglévő épület felújítására, illetve az új telephelyen létesítendő lakóotthon felépítésére, a férőhelyek bővítésére nyert pályázat megvalósulása kapcsán.
 
 
 
A díjazottak sorát Nagy Miklósné zárta, aki 2009. január elsejétől dolgozik a Hajdú-Sansz Humánszolgáltató Nonprofit Kft. Hajdúsági Házi Segítségnyújtó Szolgálatánál, mint szakképzett szociális gondozó és ápoló. A szolgálatnál végzett több éves munkája során mindig igyekezett a legnagyobb türelemmel, empátiával, gondoskodással fordulni az idős, segítségre szoruló ellátottakhoz.
 
A délután folyamán kulturális programokból sem volt hiány. A színpadon elsőként Csegöldi Lászlónétól hallgathatta meg a közönség Horváth István: Tornyot raktam című versét, majd a Kincskereső Citera Együttes lépett fel dél-alföldi népdalokkal.
 
A díjazottaknak szívből gratulálunk elismerésükhöz! Kívánjuk, hogy munkájukat az elkövetkezendő években is ugyanígy szívvel, lélekkel végezzék!

12 csatolt kép 410129876115321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.