Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 26. csütörtök
Hírek témák szerint

Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)
2015. július 8., szerda 17:50

Magyarország másodszor is beköltözik a WestEndbe Interaktív címerkiállítás és országos nyereményjáték a MÖSZ támogatásával
Több mint 400 magyar település címere tekinthető meg azon az interaktív címerkiállításon, amely július 8-án nyílt meg a WestEnd City Centerben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) együttműködésével szervezett II. Címerkiállítást Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Gémesi György, a MÖSZ elnöke nyitotta meg hazánk „legforgalmasabb piacterén”. A kiállítás kísérőrendezvényeként izgalmas, országos nyereményjáték is indul.

Tavalyi címerkiállításunk nagy sikere után elhatároztuk, hogy idén ismét alkalmat kínálunk a magyar településeknek, hogy bemutatkozhassanak a Westend City Centerben. Ez azért is nagy lehetőség, mert a bevásárlóközpontban évente 20 millió ember fordul meg, akiknek valószínűleg nem lenne alkalmuk személyesen ellátogatni a kiállító településekre – ismertette nyitóbeszédében Prosits Attila, a Westend City Center ügyvezető igazgatója. – Itt azonban a tárlat látogatói nemcsak a címereket tekinthetik meg, de a mellettük elhelyezett QR kódokat okostelefonukkal leolvasva a település múltjával, jelenével, turisztikai látványosságaival, programjaival, sőt a címerek történetével is megismerkedhetnek. Ez utóbbiak annyira izgalmasak, hogy sokszor otthon a gyermekeimnek is ezek közül kell felolvasni esti mese helyett.
- Ahogy Magyarországnak a Szent Korona, úgy egy-egy településnek a címer jelenti az identitás legfontosabb szimbólumát, egy ilyen kiállítás pedig ünnepnap a hétköznapok gondjai, problémái közepette, ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége idén is örömmel vett részt a rendezvény koordinálásában – mondta Gémesi György. A MÖSZ elnöke örömét fejezte ki azért, hogy tavaly, a közel 300 kiállított címer melletti QR kódot 260 ezren töltötték le, ami településenként körülbelül ezer letöltést jelent, s ez a szám idén bizonyára még magasabb lesz, hiszen most 400 fölé emelkedett a kiállított címerek száma.
A köszöntőket követően a kiállításon résztvevő települések hagyományőrző produkcióit – a Gyúrói Dalolók hangversenyét, az Ózdi Néptánc Egyesület táncműsorát, valamint a Szajla községből érkezett Nagy Krisztina palóc dalait – hallgathatták meg az egybegyűltek.
A megnyitón elhangzott, hogy a kiállítás részeként egy három hónapig tartó országos nyereményjáték is indul. A játék lényege, hogy a tablókon kiállított címereken és QR kódokon felül kiemeltek kinagyítva 87 címert, valamint külön határon túli településneveket, amiket egy rendező elv köt össze. A játékban résztvevőknek azt kell kitalálni, hogy mi az, ami „összeköti” ezeket a településeket. A játékban bárki részt vehet, akár interneten keresztül is. A WestEnd City weboldalán (www.westend.hu) megtalálható a „Címerkiállítás nyereményjáték” blokk és a játék leírása, s innen a játék online felülete is elérhető. Minden játékban résztvevő egyúttal Lufthansa utalványt is kap.
A Címerkiállítás egy évig, 2016 nyaráig látható a WestEnd City II. emeletén. A rendezvény részeként induló játék 2015. szeptember első feléig tart és szeptember 18-án sorsolják ki a nyereményeket. A fődíj választható helyszínnel két személyre szóló Lufthansa retúr repülőjegy Európába, ahová menetrendszerű járata van a Lufthansanak. Emellett értékes WestEnd vásárlási utalványok is szerepelnek a nyeremények között. 
A MÖSZ honlapján is megtalálhatóak lesznek további részletes információk a Címerkiállításról és a játékról.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.