Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 18. csütörtök
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. december 15., kedd 10:39

Kiváló minőségű képeket szolgáltat az immár 55 kamerából álló térfigyelő-rendszer
A Hajdúnánási Polgárőr Egyesület székházában került sor a Belügyminisztérium támogatásával a bővített térfigyelő kamerarendszer átadására. A december 9-én átadott fejlesztésnek köszönhetően Hajdúnánás és Tedej településrész lakói nagyobb biztonságban tudhatják életüket és értékeiket.
A Belügyminisztérium közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztés keretében Hajdúnánás városa pályázatot nyújtott be "Közbiztonság növelését szolgáló kamerarendszer kiépítése Hajdúnánáson" címmel. 

A projekt pozitív elbírálásának köszönhetően közel 14 millió forint támogatási összeget nyert el városunk, amelynek keretében a már meglévő 32 kameránkat további 23-al bővítettük, így összesen 55 kamera figyeli a város közterületeit, ezzel is elősegítve városunk közbiztonságát.  

Hajdúnánás Városi Önkormányzat a Dorogi út 5. szám alatt a helyi Polgárőrséggel együttműködve alakított ki az elmúlt évben egy olyan központot, ahol folyamatosan nyomon követhetőek a kamerák képei. 

Az átadáson Hajdúnánás polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a helyi biztonsági szervek együttműködésével, közösen tovább növelhető az emberek szubjektív biztonságérzete az ilyen és ehhez hasonló fejlesztésekkel.

Szólláth Tibor hangsúlyozta, hogy az elmúlt években értékelhető képet nem adtak az elavult kamerák, s így nem is lehetett kideríteni kik voltak az elkövetők. Azonban a mostani kamera-rendszer olyan minőségi képeket, videó felvételeket rögzít, amelyek jelentősen elősegítik a bűnözési tevékenységek beazonosítását, hiszen a rendszerben elhelyezett rendszám felismerő kamerák mellett az elkövető személyekről is nagyfelbontású fókusz képek, videók készíthetők.

„Újabb állomás érkezett el a mai nappal, amely Hajdúnánás közbiztonságának erősítésére szolgál” – kezdte ünnepi beszédét a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens.
A kor kihívásaira a ma válaszát kell megadnunk – a válaszban már benne van a korszerű kamera-rendszernek a kiépítése – fogalmazott rendőr dandártábornok úr.

Dr. Gyurosovics József komoly eredményekről számolt be. Elmondta, hogy mennyiségi és minőségi változáson ment át Hajdú-Bihar megye, hiszen jelentős csökkenések következtek be a bűncselekmények számában, amely az elmúlt 25 évben nem fordult elő.

A köszöntők után a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület vezetőjének segítségével a vendégek megismerhették a kamera-rendszer működését. Zsuga László elmondta, hogy a kamerák teljes sötétségben is képesek felvételeket készíteni. Hozzátette, hogy a rögzítő egység automatikusan működik a nap 24 órájában. Amikor a merevlemez megtelik, a berendezés külső beavatkozás nélkül felülírja a legrégebbi felvételeket. A rendszert kizárólag az arra kijelölt személyek üzemeltethetik, nem fordulhat elő, hogy a felvételekhez illetéktelenek is hozzáférjenek.

5 csatolt kép 32154
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.