Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. december 15., kedd 10:42

Átadták a felújított Városi Rendelőintézet épületét
Ünnepélyes keretek között december 12-én került átadásra a mintegy 120 millió forintból felújított Városi Rendelőintézet épülete.
Több mint 40 évvel ezelőtt, 1975. április 03-án ünnepélyes keretek között került átadásra a Hajdúnánási Városi Rendelőintézet. Az akkori beruházás tette lehetővé, hogy ez az épület lett a város, s talán a környék első olyan egészségügyi létesítménye, amely korszerű, az akkori igényeknek és elvárásoknak megfelelő járóbeteg ellátást tudott biztosítani mintegy 1700 m2-en.

Természetesen 40 év sok idő, s ez alatt az idő alatt az intézet és a szolgáltatások is számos változásokon mentek át, azonban maga az épület az évtizedek alatt szinte semmit sem változott.
Mindezidáig. Hiszen szoros határidőn belül, kevesebb, mint két hónap alatt valósult meg a városi rendelőintézet épületének energetikai fejlesztése mintegy 120 millió forintból.

A fejlesztés keretében az intézmény épülete energetikailag teljesen megújult: megtörtént a külső falak utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a hőközpont korszerűsítése. További fejlesztési elem volt a radiátorok felszerelése termosztatikus szelepekkel.

Mindemellett az elmúlt évben közel 54 millió forintból valósult meg a Rendelőintézet energiaellátásának fejlesztése napelemes rendszer kiépítésével, amelynek során, az épület tetőszerkezetén 200 db napelem került elhelyezésre, amelyek a közintézmény villamos energia ellátásának nagy részét biztosítják.

Ünnepi beszédében Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere kiemelte: ez a fejlesztés is egy nagyon fontos eredmény, hiszen éves szinten mintegy 7 millió forintos megtakarítást lehet elérni, amely a fenntarthatóság szempontjából jelentős összeg. Polgármester a jövőbeni tervek között említette a tüdőgondozó áthelyezését a rendelőintézetbe, amely a 2016-os esztendő első felében valósulhat meg.

Szólláth Tibor hozzátette: a napokban kerül kiírásra egy olyan pályázat, amely lehetővé teszi a gyermekgyógyászati alapellátásnak a teljes körű újragondolását. A tüdőgondozó épülete a parkkal együtt egy több százmillió forintos fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújulna, amelynek eredményeképpen a gyermekgyógyászati alapellátás teljes egészében kikerülne a Tulipán utcai épületbe, így egy impozáns Gyermekgyógyászati Centrum jöhetne létre.

„Ezen túl köszönet jár azért a türelemért is, amelyet az itt dolgozók és a betegek tanúsítottak ez alatt a szűk két hónap alatt” - mondta a polgármester.

Dr. Tiba István, országgyűlési képviselő bizakodását fejezte ki, hogy az elkövetkezendő időszakban is az új uniós pályázatok megfelelő pénzügyi alapot tudnak biztosítani és hasonlóan hatékonyan tud sáfárkodni a pályázati lehetőségekkel városunk, mint ahogyan tette azt az elmúlt esztendőkben.  

A beszédek után a szalagátvágás ünnepélyes percei következtek. Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője, Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere és Baráthné Megellai Erzsébet, a Hajdúnánás Városi Rendelőintézet intézményvezetője átvágta a nemzetiszínű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az épületet. 

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői Kocsis Áron református lelkipásztor és Főtisztelendő Kerekes László római katolikus lelkész szentelték és áldották meg az épületet.

A projekt megvalósításának köszönhetően Hajdúnánás városa egy újabb épületenergetikai szempontból korszerű és modern intézményi épületben fogadhatja a járóbetegeket és dolgozókat egyaránt.


8 csatolt kép 87654321
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.