Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2016. augusztus 25., csütörtök 10:35

10 ország röpisei játszottak Hajdúnánáson az Eötvös Kupáért
Vasárnap  jóval sötétedés után fejeződött be az Eötvös Kupa strandröplabda   válfaja. A szintén önálló olimpiai sportág strandröplabda népszerűségét mutatja, hogy a tavalyi versenyhez képest megduplázódott a résztvevő   országok száma, csak a strandröplabda-tornán idén már összesen   tizenhárom nemzet játékosai küzdöttek a minél jobb helyezésekért, a   dicsőségért és a számos ajándékért.

A hölgyek hat kategóriában (U12, U14, U16, U18, U20, felnőtt) Hajdúnánáson hat pályán, míg a férfiak három kategóriában (U14, U16, felnőtt) Hajdúböszörményben három pályán játszottak.

A nánási helyszínen cseh, fehérorosz, finn, ghánai, kenyai, máltai, romániai, szerbiai, szlovák és magyar versenyzők, míg Hajdúböszörményben bolgár, cseh, fehérorosz, lett, romániai, szerbiai, szlovák és magyar párosok versenyeztek. Itt a torna különlegességét az jelentette, hogy pályára lépett a brazil származású Edvaldo Carvalho da Silva, aki a Máltai Röplabda Szövetség technikai igazgatója, egyben a máltai felnőtt férfi és női válogatott edzője.

Az időjárás végig kegyes volt a strandröpisekhez, talán még sokszor túl sok is volt a napsütés.
A hölgyeknél az U12-es kategóriában a cseh Markéta Prihodová, Bety Rocková kettős győzött, megelőzve a szerb Miljana Gunjaca, Tara Bukvic és a román Larisa Cuc, Diana Micula párosokat.

Az U14-es kategóriában a Gödöllői RC játékosai, Sorompó Kinga és Vecsey Fanni egy végletekig kiélezett döntőben győzték le az eddig a torna történetében mindig érmet szerző, a határ romániai oldaláról érkező Gagyi Emesét ( ACS. „Viitorul” Bors) és csapattársát, Kerezsi Barbarát. A harmadik helyet a prágai Anita Hájková, Lucie Souralováde páros szerezte meg.

Az U16-os kategóriában a Bukarestről érkező Zeynep Koc, Irina Kosinski kettős győzött a sötétedés utáni villanyfényes mérkőzésen, megelőzve a tavalyi bajnok, tavalyelőtti bronzérmes Horváth Flóra, Törköly Kinga (Dunakanyar SE) párost. A bronzérmet romániai Alexandra Bettina Bikfalvi és Flavia Ioana Chis vehették át.

Az U18-osoknál címvédés történt, ismét Madalina Pura és Giulia Blaj (CSS. „Avram Iancu” Stei, Románia) nyerte a döntőt, ezúttal a Máltáról érkező Ivana Kenkovski, Tamara Kenkovski testvérpár ellen. A harmadik helyre az Almási Nóra, Ulveczki Anna (Eötvös DSE, Debrecen) egység ért be.

Az U20-as kategóriában meggyőző fölénnyel győzött a Juraszik Patrícia, Császár Norina (UTE) páros és vehette át a kupák és az aranyérmek mellett az Andromeda Travel által felajánlott 3 főre szóló görögországi tengerparti egy hetes ingyenes apartman-használatra vonatkozó dokumentumot. (A díjakat a többi kategória győztesei is megnyerték.) A második helyet a román Madalina Pura, Giulia Blaj kettős szerezte meg a Szilágyi Csenge, Tóth Dalma (Nyíregyházi Sportcentrum) páros előtt.

A felnőtt női mezőnyben sokáig megállíthatatlanul meneteltek a sokszoros kenyai terem- és strandröplabda válogatottak, de a döntőbe jutásért vívott találkozón vereséget szenvedtek a Juraszik Patrícia, Császár Norina (UTE) páros ellen, így vigaszágra kerültek, ahol egy 22:20-as szettben ismét kikaptak. Így végül a harmadik helyen végzett az Edinah Rotich, Gladys Munge páros. Legyőzőjük az Eötvös DSE volt és jelenlegi játékosából összeállt páros, Bacsó Bettina és Bancsi Judit. A döntőt ebben a kategóriában is a Juraszik Patrícia, Császár Norina kettős nyerte. A felnőtt mezőny érmesei és az Eötvös Kupa történetében először szereplő ghánai pár Dr. Csiszár Imre alpolgármester úrtól egy-egy nánási termékekből álló ajándékcsomagot vehettek át.

Az erősebb nemnél az U 14-es kategóriájában cseh győzelem született. Az Ondra Herman páros a döntőben a Carol Kosinski, Mihal Zbarlea bukaresti kettőst győzte le. A harmadik helyen a Lettországból érkező egység játékosai, Kristaps Liepa és Martins Auzins végeztek.

Az U16-osoknál a dobogó mindhárom fokára román párosok állhattak. A legmagasabbra a David Pusta, Alex Bode kettős, a középsőre Bogdan Oprean és Catalin Borz, az alsóra Cristi Maier és Denis Tonc.
A férfi felnőtt mezőnyben a tavalyi évhez hasonlóan a Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dávid kettős diadalmaskodott. Második helyet szerzett a nagyváradi Pantea Vali, Kovács Zoltán páros, harmadikat az Ilies Raul, David Pusta egység.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.