Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. július 10., hétfő 15:57

Újabb sportfejlesztés Miskolcon: megújult az Egyetemi Körcsarnok!
 
Megújult a Miskolci Egyetem emblematikus épülete, az 1983-ban épült Egyetemi Körcsarnok.
A több mint ezer négyzetméteres küzdőtér a kosárlabda, a kispályás labdarúgás, a kézi-, röp- és tollaslabda sportági igényeit egyaránt kiszolgálja, de itt edzenek a miskolci szablyavívó iskola „növendékei” is.
Az egész várost behálózzák a sportinfrastruktúra-fejlesztések – emelte ki Dr. Kriza Ákos polgármester a felújított Egyetemi Körcsarnok hétfői átadó ünnepségén. A szebb és modernebb épület egy újabb érv azon sportolók számára, akik a Miskolci Egyetemen kívánnak továbbtanulni – egy valódi sportcentrum várja őket a campuson!
Miskolcon a sport a városi kultúra része – mondta a város polgármestere. Dr. Kriza Ákos kifejtette, városszerte biztosítani kell a kulturált sportolási lehetőséget, ennek a célkitűzésnek a megvalósítása érdekében társadalmi összefogás alakult ki az elmúlt években; klubok, egyesületek, a magánszféra, az önkormányzat és az állam több helyen fejlesztette már a városban a sportinfrastruktúrát.
A közel 300 millió forintos beruházás során lecseréltük az összes nyílászárót és a teljes gépészetet, megújult a fűtési és légtechnikai rendszer, de újak a lelátó székei és az öltözők bútorai is – sorolta az átadón a létesítmény vezetője. Boda Péter elmondta azt is, hogy a felújítás a MEAFC kosárlabda sportágban benyújtott 2016/17-es sportfejlesztési programjában szerepelt, amit a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége jóváhagyott.
Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja példaértékűnek nevezte a kivitelezést, a rövid határidők ellenére is példás minőséget. Emlékeztetett egyúttal mindenkit arra, hogy 2014 óta minden évre jut valami sportfejlesztés vagy jelentős sportesemény: előbb átadták az atlétikai centrumot, 2015-ben a kerékpárosoknak kedveztek fejlesztésekkel, tavaly pedig tájfutó világversenynek adott otthont a campus. A felújított Körcsarnok 2017. július 16-23. között ismét nagyszabású sporteseménynek ad otthont, ekkor rendezik a borsodi megyeszékhelyen a 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságot. Az eseményen intézményi csapatok, többségében hazájuk országos bajnokai versenyeznek egymással. 16 férfi és 12 női egyetemi csapat indul, köztük a férfi és női Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság győztese valamint a Miskolci Egyetem férfi csapata. A résztvevők várható létszáma 450 – 500 fő, a korhatár 30 év. Ez azt is jelenti, hogy a várossal közösen látványsportágban rendezünk felnőtt világversenyt, ami jelentőségében, látványosságában, a mérkőzések színvonalában az elmúlt évek legkiemelkedőbb városi sporteseménye lesz, és kiemelt jelentőséggel bír Miskolc és a Miskolci Egyetem hírnevének öregbítése és idegenforgalmi népszerűsítése szempontjából – mondta Dr. Deák Csaba, a szervezőbizottság elnöke, a Miskolci Egyetem kancellárja.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.