Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 25. csütörtök
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2017. október 24., kedd 09:42

Ültessük el a Férfi Felelősség Fáját Szentendrén is!
Szentendre is csatlakozik ahhoz a nagyszabású, egész Kárpát-medencére kiterjedő faültetési akcióhoz, amelynek keretében elültetjük a 
FÉRFI FELELŐSSÉG FÁJÁT!

Az eseményen jelen lesz VERSEGHI-NAGY MIKLÓS, Szentendre polgármestere, valamint BEDŐ IMRE, a faültetési akciót kezdeményező Férfiak Klubja alapítója.

Kárpát-medence-szerte minden helyiségben elültetjük a Férfi Felelősség Fáját, amellyel a Férfiak Klubja közössége a férfiértékek nélkülözhetetlenségére és a férfiak jövőteremtő felelősségére hívja fel a figyelmet! Már elkezdtük a faültetési akciót! Sokan jelezték, hogy örömmel részt vennének ebben a nagyszabású, fontos kampányban. Továbbra is várunk mindenkit, aki a saját kerületében, településén vállalná ezt a hálás feladatot. „Segítesz megtalálni a fa helyét, elültetni, gondozni?”

A Férfiak Klubja 2013 óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfi és nő szövetségének megerősítése által társadalmi változástérjen el. Olyan változásért tesz, amely a válások számának csökkenését, az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek továbbadását, egy egészséges közösség újrateremtését, és végső soron az elkövetkező generációk élhetőbb életét alapozza meg.

A férfiakat szólítjuk azonnali cselekvésre, hisz ebben a munkában a férfiak részvétele kardinális fontosságú. A férfiakat családi és társadalmi felelősségvállalásra, értékeik megtalálására és örökítésére, a nőkkel való összefogás megújítására motiválva szervezetünk úttörő szerepet vállal a nyugati társadalom legnagyobb problémájának a megoldásában:

A jövő társadalmát, értékrendjét – példájuk és mintájuk felelős továbbadásával – építő férfiak mellett munkánkat a Férfiak Klubja Női Támogatói Körének több tízezer hölgytagja is segíti.
Férfi Felelősség Fája

A jövő társadalmát nem a munkahelyeken, hanem a jövő generációknak való értékátadással építjük. Otthon példánk, mintánk értékének gyarapításával, továbbadásával, a nőkkel való együttműködés által.
Férfiként nem elég a munkahelyeken teljesíteni, részt kell venni az erkölcsi alapok megerősítésében, a példamutató otthoni cselekvés által nyújtott minta örökítésében. Férfiként különleges felelősségünk van lányaink és fiaink családképességéhez szükségesértékeink otthoni átadásában.
A Férfiak Klubja ezért olyan Kárpát-medence-szerte telepített szimbólumrendszer felépítésén dolgozik, amelynek megteremtése ezt a figyelemfelkeltést elvégzi és a családközpontú, jövő generáció orientált férfifelelősséget folyamatosan napirenden tartja.

Közösségünk minden helyiségben, közterületen elülteti a Férfi Felelősség Fáját és elé helyezünk egy erre emlékeztető táblát. A Férfi Felelősség Fája egy diófa.

A Fa elültetése, valamint gondozása jelképezi, hogy férfiként példát kell mutatnunk a Férfi-Nő szövetség megerősítésében, a gyermeknevelésben, családösszetartásban és a jövő nemzedék számára élhető társadalom kialakításában.

Sokan felismerték azokat a társadalmi problémákat, amelyekről szó esett, és jelezték, hogy segítenének. Továbbra is lehet jelentkezni, részt venni ebben a nagyszabású faültetési akcióban!

Alakítsuk együtt a jövő társadalmát!

Férfi. Érték. Minta. Példa.
Férfi nélkül nincs nő, család és jövő.
Erényeink ápolása és továbbadása nélkülözhetetlen pillére jelennek, jövőnek.
Élre állunk! Megerősítjük az erkölcsi alapokat és a családot.
Megszilárdítjuk a Férfi-Nő szövetséget és a társadalmat.

A JÖVŐ OTTHON ÉPÜL!



Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.