Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2018. február 9., péntek 09:54

HÁZASSÁG HETE SZENTENDRÉN 2018. 02. 11-18.
A Szentendre Barátai Egyesület szervezésében 2018. február 11-18. között rendezik a Házasság Hetét Szentendrén, összefogásban az egyházi - baptista, evangélikus, katolikus, református - közösségekkel, civil szervezetekkel, a város kulturális és egyházi intézményeivel, vállalkozásaival és Szentendre Város Önkormányzata támogatásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy az egyházak mellett a civil szervezetek segítségével népszerűsítse a házasságot és a családot, felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.
 
Az idei Házasság Hete a Családok Éve Szentendre kiemelt eseménysorozata.
 
A hét programjait a hagyományőrző és -éltető Filibili Népdalkör nyitja február 11-én, vasárnap 17 órától a Városháza dísztermében. A Bálint-napi ünnepség kiemelt meghívottja Sebő Ferenc.
 
Február 12-én, hétfőn este 19 órától a Nyisd ki a szemed! filmklub házasság heti különkiadásának keretében Az én szerelmem című francia romantikus drámát tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítést követően Vinkler Zsuzsa pszichológussal, képzőművésszel beszélgethetnek a résztvevők. A filmklubot  Sergő Z András filmkritikus moderálja. A helyfoglaláshoz szükséges információ a Szentendre Barátai Egyesület honlapján elérhető.
 
Dr. Papp Miklós görög katolikus lelkész február 13-i, keddi Egyetlen házasságban különböző szeretetek: erosz, filia, agapé című előadásában alaposan körbejárjuk a férfi-női kapcsolatot. Az emberi hármasság (test, lélek, szellem) jellege a szeretetben is megnyilvánul. Hogyan jelenik meg ez a hármas tagozódás a házasságban?
Meghívott előadónk szakterülete a morálteológia. Nős, három kislány édesapja. 19 órától találkozhatunk vele a szentendrei Városháza dísztermében.
 
Február 14-én, szerdán a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Szentendre Szalon sorozatában Oláh-Paulon Viktóriával, a Kisrigók Blog és a Kisrigók - Három gyerek hazatalál című könyv szerzőjével találkozhatnak kicsik és nagyok egy könyvbemutató keretében.
 
“Amit el lehet képzelni, az nem lehet képtelenség.” Csabó öt éves, Szaszka hat, Gigi még csak négy. Egyikük gyerekotthonban lakik, a másik kettő nevelőmamánál. Nincs igazi otthonuk, nincs igazi családjuk, nincsenek saját játékaik és szép könyvespolcuk. De nagyon bátrak, van varázstelefonjuk, és egy hírvivő, beszélő galambjuk, Kukrú, aki mindenben segíti őket. Mert hiába választja el őket egymástól sok-sok kilométer, mégis tudják, hogy testvérek és összetartoznak, együtt kell élniük. Legyőznek minden akadályt, kicselezik a felnőtteket, átmásznak falon, kerítésen, hogy összetalálkozhassanak, mert összetartoznak.
 
Február 15-én, csütörtök este 19:30-tól új sorozatot indítunk be Szentendrén: Szólj be a papnak! címmel. Az ország más részén már ismert sorozatot a Házasság hetén igazán aktuális és vitaindító kérdéssel tettük izgalmassá a helyi fiatalok számára. Van-e még értelme a házasságnak? A házasságok fele válással végződik, ennek tudatában van-e értelme még házasságot kötni? Tényleg csak egy papír a különbség az együttélés és a házasság között? Kell-e templomi esküvő? Hogyan viszonyulnak az egyházak a házasság előtti szexhez? Vannak olyan papok, akik házasodhatnak? Kérdések, amiket mindig is fel akartunk tenni egy papnak, de nem volt rá lehetőségünk… eddig! Akiket faggathatunk az este folyamán:
 
Bécser Róbert – ferences szerzetes, pap
Édes Gábor - református lelkész
Író Sándor – római katolikus pap
Steiner József – baptista lelkész
 
Február 16-án, péntek este 19 órától a Szentendre Barátai Egyesület WineTREK sorozatának különkiadásaként Szerelmes borok címmel exkluzív borkóstolón vehetünk részt egy képzeletbeli utazással egybekötve.
 
A WineTREK egy újszerű ismerkedés a borokkal, képzeletbeli utazások formájában. Röviden összefoglalva: olyan gasztronómiai élmény, amely az utazás, a tanulás és a kulisszák mögé való bepillantás hármasa, lazán. Ez alkalommal a Család éve programsorozathoz kapcsolódva a a borvilág szerelemmel kapcsolatos történeteivel ismerkedünk meg, egyaránt érintve az Ó- és az Újvilág borvidékeit is. Ahogy a szerelem sem mindig édes cukormáz, úgy ezen a kóstolón sem az édes borokon van a hangsúly.
 
A program során 12 különféle, többségben külföldi bort kóstolunk, amelyek mellé 6 alkalommal különféle bisztró falatot szolgálunk fel.
A nek köszönhetően a párban érkezők egy személynek számítanak, azaz csak egy jegyet kell vásárolniuk. A program könnyed stílusú borkóstoló, hétköznapi öltözet javasolt.
 
Február 17-én, szombaton egy flashmob akcióval hívjuk fel a figyelmet a házasság értékeire. Szentendre termelői piacán találkozunk szombat reggel, ahol minden résztvevő férj vagy leendő férj meglepheti feleségét egy-egy szál rózsával és egy kedves mondattal!
 
A Szentendre Barátai Egyesület Kreátor alkotóműhely-sorozatának Házasság heti különkiadásában egy exkluzív Macaron kurzuson vehetnek részt az érdelkődők 17 órától. A kurzus oktatója Némethy Nerella, a L’École de Grande Pâtisserie francia cukrász iskola alapítója. A kurzuson, normál, szívecske, felhő és virág formákat készítünk. A kiméréseket és a meringue elkészítését a workshop mestere, Neri fogja csinálni, a macaronok formázását egyénileg mindenki saját maga. Az elkészült finomságokat minden résztvevő haza tudja vinni, csomagolást biztosítunk, amennyiben helyben el nem fogyasztja…
 
Szombat este 19 órától az Offline Centerben, Szentendre ifjúsági központjában Henderson Dávid és Zsanett zenével és beszélgetéssel várja a fiatalokat.

Az Offline Center Házasság heti különkiadásában Henderson Dávid nem csupán énekelni jön, hanem elragadó feleségével együtt egy beszélgetésre is vállalkoztak. A hangulatos akusztik koncert mellett számítani lehet egy fél órás őszinte kérdezz - felelekre, amiben mindenképp szóba fog kerülni, hogy milyen érzés volt 19 évesen házasodni. ;)

A vendégek: Henderson Dávid énekes, dalszövegíró, férj. A "The Voice" tehetségkutató felfedezettje és "A Dal 2017" továbbjutója és Henderson Zsanett légiutas-kísérő, feleség. Az elmúlt félévben elnyerte a Wizz nagyköveti címet, melyet 2 éven keresztül viselhet.
 
Február 18-án, vasárnap este a Házasság hetét gálával zárjuk, ahol a házasság 10próbája akciót teljesítő vagy elkezdő párok egy hangulatos estén vehetnek részt.
A zenét a helyi MC Masters jazz zenekar biztosítja, a programot pedig Bartha Álmos kvízmester házaspároknak szóló játéka teszi színessé.
 
 
Találkozzunk a Házasság hetén!
 
 
A Házasság hete programjairól bővebben:



1 csatolt dokumentum Házasság hete Szentendre 2018
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.