Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2018. február 14., szerda 13:51

Elfogadta 2018. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata
Mai ülésén elfogadta a Képviselő-testület az önkormányzat ez évi költségvetését, mely az előző hét évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételével nem tervez, illetve a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozza finanszírozni. 
„A kerület pénzügyi helyzete az idei évben is stabil alapokon nyugszik, mely lehetővé teszi, hogy folytatódjanak a már megkezdett felújítások és beruházások Erzsébetvárosban. 2018-ban fontos célkitűzés a közterületek, intézmények és társasházak fejlesztése, a köztisztasági és rendvédelmi helyzet további javítása, emellett még több lehetőség nyílik arra, hogy különböző támogatási formákkal, kedvezményekkel segítsük az erzsébetvárosi családok mindennapjait.” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.
Az önkormányzat gazdálkodása lehetővé teszi, hogy ebben az évben is folytatódjanak a fejlesztések az Erzsébet Terv program keretein belül. Az önkormányzat tervei szerint elkészül a Garay tér és a balatonmáriafürdői üdülő fejlesztése, valamint megvalósul a közterületi illemhelyek felújítása. Idén nagyobbra cserélik az utcai szemetes edényeket, új közterületi illemhelyeket létesítenek és új takarítógépeket, haszongépjárműveket is vásárolnak, valamint kialakítanak egy kültéri egészségmegőrző- és fitnesz parkot a kerületben. A járdafelújítások és gyalogátkelőhelyek felújításai mellett az egyik legnagyobb beruházások közé sorolhatóak az újabb útfelújítások: megújul többek között a Madách Imre út, a Kürt utca, a Jobbágy utca, a Peterdy utca, a Nefelejcs utca, a Murányi utca, valamint a Dob-, a Csengery-, a Hársfa- és a Péterfy Sándor utcák két-két szakasza. Emellett több iskola, óvoda, bölcsőde, szociális otthon és rendelő lesz modernebb.
Erzsébetvárosban a helyi szociális rendelet módosítása értelmében nő az egyes gyermekekhez kapcsolódó támogatások jövedelemhatára, mely lehetőséget teremt arra, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok szélesebb köre juthasson hozzá a különféle támogatásokhoz. A módosítás a gyermekvédelmi és beiskolázási települési támogatást, valamint a táborozási- és az ösztöndíj támogatást érinti. Emellett pályázat keretében lehetőség lesz a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésével összefüggő támogatás igénylésére, valamint szintén pályázat keretében az önkormányzat segítséget nyújt a nagycsaládosok és egyszülős családok belföldi üdüléséhez is. Továbbá folytatódnak az Erzsébetváros Kártya program keretei között biztosított kedvezmények, az idei évben is nagyszabású akciókkal készül az önkormányzat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.