Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. szeptember 7., péntek 20:48

A nap is segítette Budakeszin az új műfüves sportpálya átadását
Az ünnepséget megelőzően budakeszi ifjúsági labdarúgói melegítettek be a pályán, majd az avató után ők is nyitómérkőzéseket játszottak. Mindezt a szikrázó napsütés is tromfolta.

 Az eseményen részt vett dr. Győri Ottilia polgármester, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Szendrő Dénes, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának elnöke, Nyilasi Tibor, többszörös válogatott labdarúgó, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a Ferencváros ezüstcipős volt játékosa is.

Közös munka eredménye, ezt a futballpálya, ami reméljük, örömteli játékra ösztönzi majd nemcsak a sportegyesületek tagjait, de főként lakosságot - fogalmazott Bakács Bernadett alpolgármester az avatóünnepségen. Hozzátette, még 2016-ban több sportberuházási pályázaton is indult az önkormányzat, jelentős önrészt lekötve a költségvetésben, hogy a Budakeszi lakók is korszerű körülmények között sportolhassanak. Végre elérkezett a nyertes pályázatok megvalósulásának ideje. A futókör, és az edzőpark is elkészül hamarosan, és az önkormányzat részéről mindent megtesznek, hogy 2020-ban átadhassák majd a tanuszodát is.   

Budakeszin a műfüves pálya a pingpongnak köszönheti létrejöttét.  Lakossági kérés volt, hogy szervezze meg az önkormányzata a városi asztalitenisz egyesületet. Elnökünk, Pósfai Gábor, a Decathlon igazgatója lett, aki Budakeszi szülötte, és ő biztosította az utolsó utáni pillanatban - mikor már veszni látszott a pálya ügye - a TAO-s forrást a műfüves pálya építéséhez, sőt jelentős összeget biztosított az önrész csökkentésére is. A pálya bekerülési költsége tehát 62 millió forint, melyből az önkormányzati önrész 12 millió forint volt, a többit a Budathlon Kft. biztosította TAO-s felajánlással.  
 
Az alpolgármester elmondta, május óta Budakeszi is részt vesz a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás és a Korányi Intézet együttműködésével megvalósuló egészségprogramban, melynek fő egészségmegőrző eszköze, hogy örömteli, élményt adó sport programokkal kínáljuk meg a lakosságot. Ez egy kiváló minőségű pálya, újabb lehetőséget nyújt a sportolásra. A pálya minőségének megőrzéséért az önkormányzat felelősséget vállal a folyamatos karbantartással, de mindenkit kérünk, vigyázzunk rá, mint közös kincsünkre. 
 
Online lehet majd foglalni játékidőt a pályára, de a személyes foglalás is elérhető lesz. AZ MLSZ hét évig az utánpótlás nevelése érdekében ingyen használja a pályát, és elsőbbséget élvez. Iskoláink, óvodáink nyugodtan használhatják a pályát a délelőtti, kora délutáni órákban.
A nyitvatartási idő reggel 7 órától este 22 óráig azt szolgálja, hogy munka, vagy egyetemi órák előtt és után is lehessen sportolni, tette hozzá Bakács Bernadett.   

Elmondta még, hogy a nagy élőfüves pályára a Budakeszi Labdarúgó Akadémia önkormányzati támogatással pályázatot nyújtott be, ebben szerepel a sportpálya körbe kerítése is. Még nincs meg a szükséges, 67 milliós TAO-s forrás, ha bárki tud felajánló  céget közvetíteni az önkormányzatnak, nagyon köszönjük. Minden lehetőséggel élni fogunk. Végezetül sokan kedveltük az Izlandi válogatott szereplését a nyári labdarúgó világbajnokságon. A példájuk a nekünk is hasznos lehet: ők 2000 táján az ifjúságvédelmi stratégia részeként, az alkohol, a drog, és a játékfüggőség ellen a tömegsportra, főleg a futball népszerűsítésére támaszkodtak. Mi itt Budakeszin szintén kiemelt célnak tartjuk a lakossági sport támogatását, most elérkeztünk az első mérföldkőhöz, zárta köszöntőjét az alpolgármester.   

Pósfai Gábor, az ausztriai Decathlon ügyvezető igazgatója emlékeztetett, pár hónapja is örömmel vett részt a Nagy Sándor József Gimnázium felújított sportpályájának az átadóján, és örömmel segítettek most is a Decathlon részéről a Társasági Adójukból tett felajánlásaikkal. tavaly közel 300 millió forintot ajánlottak fel hasonló sportberuházások támogatására. Budakeszin személyes érintettség miatt is segítettek, hiszen - mint Pósfai Gábor elmondta - ő maga itt nőtt fel Budakeszin, itt szerettették meg vele a sportot.   

Diego Rango D'Aragona, a magyarországi Decathlon igazgatója is köszöntötte a jelenlévőket, főként a fiatal budakeszi labdarúgókat, akiknek sok sikert kívánt. Mint mondta, ők lehetnek a magyar futball új reménységei.   

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében azt emelte ki, hogy nem csupán stadionok építését támogatja a kormányzat, hanem a tömegsport számára fontos egyéb sportlétesítményeket is. Példa erre a most elkészült budakeszi műfüves focipálya is, de több hasonló átadásra is sor került az utóbbi időben a Buda környéki településeken, és országosan több mint 610 ilyen sportpályát építettek már a TAO-program keretében.   

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, 2010 óta megduplázódott az igazolt versenysportolók száma Magyarországon, a lakosságnak mintegy 5 százaléka sportolt valamilyen formában 2010 előtti adatok szerint, ez mára már megháromszorozódott, több mint 15 százaléka a magyar embereknek rendszeresen részt vesz valamilyen aktív mozgásformában, sporttevékenységben. Ezt segítheti mostantól Budakeszin ez az új focipálya is, és hasonló célt szolgál majd a közeljövőben épülő fedett tanuszoda is. Köszönet érte mindenkinek, aki sokat tett ennek érdekében, polgármester asszonynak, az MLSZ-nek, a Decathlonnak és a többi támogatónak, tette hozzá Csenger-Zalán Zsolt.   

Az ünnepélyes szalagátvágás után következhettek az ünnepi nyitómérkőzések, amelyeken az önkormányzat csapata is baráti megmérésen állt helyt (hősiesen küzdött, de alulmaradt) egy helyi, baráti focicsapattal szemben.  A műfüves pályát mostantól hivatalosan is használhatják a budakeszi lakosok, a pálya szabályzati rendjének megfelelően.

 


 


 

 
 
 

 


2 csatolt kép kép2kép1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.