Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. március 20., szerda 13:28

2,5 milliárdos fejlesztést hajt végre a pécsi távhőszolgáltató
Mintegy 1,25 milliárd forintos fejlesztési forrás és önerő segítségével hajt végre a pécsi távhőszolgáltató, a Pétáv Kft. mindösszesen 2,5 milliárd forint értékben – jelentette be Decsi István, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere és Vida János, a társaság ügyvezető igazgatója kedden.

 

A városszerte futó program keretében Pécsett új, modern hőközpontok jönnek létre, a jelenleginél több fogyasztók csatlakozhatnak a távhőellátásra, emellett vezetékcseréket is végrehajt a vállalat.

 

Mint arra Decsi István a sajtótájékoztatón utalt, Pécs életében egyre több alkalommal van lehetőség örömhírekről beszámolni.

 

- Üzemcsarnokfejlesztések, új, a város életében majd jelentős szerepet betöltő cégek letelepedése, vagy a már több éve, évtizede itt működő vállalatok beruházásáról nyílik lehetőségünk beszámolni a közvélemény számára. Pécs életében az elmúlt egy év volt az az időszak, amikor a tervezés, az előkészítő munkák, a város életének a válságot követő újragondolása elkezdett beérni és a várt, Pécset megillető és kiérdemelt fejlődés megindult – fogalmazott a városvezető.

 

Kiemelte, hogy a magyar kormány támogatására, gondos tervezés, tenni akarás kellett a város múltjának és jövőjének újraértékeléséhez. Ez segített, hogy olyan intézkedések induljanak, amelyek fenntartható eredmények mellett a helyi lakosság életszínvonalát javítják, a várost vonzóbbá teszik mind a befektetők, mind a Pécsre vagy környékünkre letelepedni kívánó családok, felsőoktatásba igyekvő diákok számára.

 

- Külön köszönet illeti ebben a munkában a városi cégeket, akik szakmai tudásukat arra használják, hogy ehhez a vonzó környezethez szükséges alapokat biztosítsák. A PÉTÁV Kft. egyike azoknak a városi vállalatoknak, amely teljesítménye – akár a pécsi polgárok, akár a városvezetés szempontjából – tiszteletet érdemel – mondta Decsi.

 

Hangsúlyozta: a Pétáv Kft. mind a szakmai megállapítások, mind a pécsiek körében végzett elégedettségi felmérések szerint is hosszú ideje következetesen magas színvonalú szolgáltatást nyújt. Elmondta: a most induló, s következő időszakban zajló fejlesztések tovább erősítik a vállalat pozícióját, garantálják szolgáltatás korszerű működését.

 


 

Úgy fogalmazott, a PÉTÁV Kft fejlesztései, az akarat és a munka, amely ennél a cégnél folyik és követi a „mindig egy kicsit még többet és még jobban” szemléletet, a stabil működés pedig egyre vonzóbb kínálatot jelent több, eddig a távfűtési rendszeren kívüli fogyasztók számára is. Ennek köszönhető, hogy a Pécsi Tudományegyetem egyre több egysége csatlakozik a távhős szolgáltatáshoz, egyre több földgáztüzelésű lakóház, ingatlan válik távhő fogyasztóvá.
Vida János kifejtette: a beruházások során 74 új, korszerű központ jöhet létre, ami gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé, s biztosítja új ügyfelek csatlakozását a tisztán megújuló energiaforrásokból létrejövő távhőhöz való hozzáférést.

 

A szakember kiemelte, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen csökken a hőveszteség, s a megújuló rendszerre olyan nagyfogyasztók csatlakozhatnak rá mint a Szent Mór Iskolaközpont, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, az új Vásárcsarnok, az átadás előtt álló Hajnóczy úti uránvárosi piac, az épülő új elméleti tömb a pécsi egyetem orvosi karán, lakóparkok, iskolák és egyéb nagy épületek.

 

A beruházásokról további részletek olvashatóak a Pétáv Kft. honlapján:

 



 


 


 

Üdvözlettel:
Polgármesteri Hivatal, Pécs
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.