Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. október 1. csütörtök
Hírek témák szerint

SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 17., péntek 13:21

Júniusban újra Tiszavirág Fesztivál!
Közeledik a szolnoki nyarak egyik legjobban várt, legnépszerűbb rendezvénye, a Tiszavirág Fesztivál. A program részleteiről a főszervező Kovács Ákos és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a TISZA(p)ART Moziban.
Az egyik közösségi oldalon kérdeztük meg ez emberek véleményét a fesztiválról, mintegy ezerötszáz kitöltött kérdőívet kaptunk, s a benne foglaltak megerősítettek minket abban, hogy szükség van a fesztiválra, szeretik a látogatók. – mondta el Kovács Ákos, aki az egyik helyszín, a Tisza park felújítása kapcsán kiemelte: kísérleti évnek számít a 2019-es. A terhelés mérséklését új  elrendezéssel próbálja ki a rendezvény. Ebből az okból két színpad körül zajlanak a programok itt, melyből az egyik a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg. Az idei tapasztalatokat felhasználva Szolnok MJV Önkormányzatával közösen gondolkodva kerül tervasztalra a 2020-as év.
A város szívében újra egy színvonalas, sajátos hangulatú fesztivál nyitja a szolnoki nyári rendezvények sorát, ahova sok tízezer embert várunk. A helyszín a régi, a fellépők  és a programok listája garantálja a kellemes kikapcsolódást – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki újságírói kérdésre megerősítette: a felújított Tisza park terhelését a szervezők igyekeztek mérsékelni, az parkot a rendezvényt követően helyreállítják, s a tapasztalatokat beépítik a jövő évi szervezésnél.
A szervezők innovatív, közösségben való gondolkodását mutatja, hogy a szolnoki fiataloknak FÉNYFESTŐ RAJZPÁLYÁZAT hirdetésével „toronymagas” kiállítást szervez. Az ifjúság 5 napra látványosan hozzá tehet Szolnok és a Tiszavirág Fesztivál képének színesítéséhez saját alkotásával.
A Szolnoki Tiszavirág Fesztivál részeként immár harmadik éve hangulatos fényfestést kap a Református Templom homlokzata és rendhagyó módon idén először a Városháza épülete is. Hagyományteremtő szándékkal a fiatalság kötődésének erősítéséért, az alkotó közösség élményének megéléséért kreatív rajzpályázatot hirdetnek a szervezők.
A pályázat célja a Szolnok emblematikus és közkedvelt épületeinek egyedi, közösségi alkotással történő „díszítése”, mely egyedi világot teremt, ezen keresztül szolnoki gondolatvilágot tükröz.
Pályázni a szolnoki 12- 29 éves korosztálynak mindkét épületre, vagy csak az egyikre készült munkával egyaránt lehet. Minden terv külön pályamunkának számít.
A pályázatra kizárólag színes alkotásokat várnak 2019. június 10-ig. A nyertes pályaműveket a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál estéin, június 18. és 22. között vetítik az épületek felületeire, melyre közönségszavazás is indul. Fődíj egy élményrepülés Szolnok felett a világ legjobb vadászpilótájával(2003), Szabó Zoltán„Topi” val.
Idén is három kiváló előadással jelentkezik a Tiszavirág Fesztivál Nyári Színháza a Damjanich János Múzeum udvarán!
A Fesztivál kedd, szerda és csütörtök estéjén 20:30 –as kezdettel igazi ínyencségekkel várja a színházkedvelő közönséget. AZ UTOLSÓ TŰZIJÁTÉK c. előadásban Udvaros Dorottya és Földes Eszter varázsol el, a CALL GIRL c. különleges darab Mészáros Piroska mellett további neves virtuális szereplőket is felvonultat Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf személyében. Végül a 16 éven felüli érdeklődőknek ajánlott FRANCIA RÚDUGRÁS c. színdarabban Pál András, Herczeg Adrienn, Losonczi Kata, Urbán Tibor, Felhőfi Kiss László, Kovács Patrícia lép a szolnoki közönség elé a kétrészes szextettben.
A jegyek 2000 forintos egységáron kaphatók május 21-től a TISZApART mozi jegypénztárában.
A Maláta tér színes esernyős világa különleges atmoszférát nyújt a kisüzemi sörfőzdék megismeréséhez, míg a gesztenyefák árnyékában a családi borászatok és pálinkafőzdék mutatkoznak be.
Tiszavirág Filmszínház: közkívánatra a „békás szökőkútnál” vetítünk minden este 9 órától. A Pogány Madonna, Ponyvaregény, Csinibaba, Bridget Jones naplója és az Üvegtigris c. film szórakoztat az óriásvásznon. 
Nem maradhat el a Kézműves vásár sem, mely a megszokott minőségi portékákkal várja vásárlóit minden nap.
Zenemegálló utcazenész állomás váltja a Zenekanapét, de küldetésében és helyszínében is azonosan.  Az évekkel ezelőtt indított hiánypótló programon akusztikus bemutatkozásra kapnak lehetőséget feltörekvő zenekarok. Az előadók az utczamelódia muzsikusok rutinjával és némi apróval lehetnek gazdagabbak.  A kalap alap! Aprópénzzel bátorítsuk őket a rögös úton!Csináltad már a Tisza- parton? Itt az ideje!
Hajókirándulások és motorcsónakos túralehetőség karnyújtásnyira hozza közel varázslatos Tisza folyónkat.
A fesztivál idején szabad könyvespolc várja a megpihenni vágyókat. Csütörtök, péntek, szombat koradélután a látogatói igényekre reagálva kézműves foglalkozásokat, szemléletformáló előadásokat szervezünk családi programként helyi természeti kincseink, fenntarthatóság, közlekedésbiztonság, bűnmegelőzés témakörben. Szombaton bolhapiac kap pár órára helyet a tudatos vásárlás ösztönzése céljából. Az elmúlt évekhez hasonlóan zöld fesztivál lévén igyekszünk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat. A sikeres hagyományt megtartva őrzött bringa-parkolóval ösztönözzük a gépjárművek használatának kiváltását. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és annak minimalizálására, tömörítésére törekszünk. Elkészül a 14. Tiszavirág Fesztivál egyedi borospohara, amely a műanyag pohár használatát csökkenti amellett, hogy emléktárgy is.
"Érdekes Szolnok" városnéző séta a Tourinform Iroda szervezésében: A tiszavirág és egyéb szolnoki értékek nyomában 2019. június 22, szombat 14 órás indulással a Hild térről.
Közösség ereje építi igazán a fesztivált, amely túlmutat előadókon, programokon. Az együttlét szabad öröme vonz a partra. Találkozzunk idén is június 18-22. között a jól ismert helyszíneken!
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.