Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 24., péntek 14:24

Együttműködik Debrecen és Hajdúböszörmény
Csaknem 700 millió forintból fejleszti az M35 Ipari Park infrastruktúráját Hajdúböszörmény. A 8 hektáros terület kiajánlásában és a leendő befektetők felkutatásában nyújt segítséget a városnak az EDC Debrecen.  
Hajdúböszörmény városa két jelentősebb, összefüggő területű ipari övezettel rendelkezik a város határában, melyek megszerezték az ipari parki címet is. A Hajdúböszörményi Keleti Ipari Park területén megközelítőleg 20 cég talált otthonra. Itt jelenleg kisebb szabad terület áll a befektetők rendelkezésére. A város nyugati részén, az M35-ös autópálya és lehajtójának közvetlen közelében lévő M35 Ipari Park (Nyugati Ipari Park) viszont kevésbé kihasznált, nagyobb fejlesztési területtel rendelkezik.Az M35 Ipari Park több mint 8 hektáros területének fejlesztésére Hajdúböszörmény 667 millió forintos támogatást nyert 2017-ben. Ebből a forrásból építi ki az ipari park alap-infrastruktúráját: elvégzi a közművesítést és a rendszert ráköti a városi hálózatra. 
A fejlesztés része az ipari parkhoz vezető Újvárosi utca korszerűsítése is.  Így a beruházás nemcsak az oda betelepülő vállalkozások számára lesz hasznos, de segíti a városban élőket is. Az útburkolat kiszélesítése és felújítása, a csapadékvíz elvezető csatornák kiépítése, a szükséges közműkiváltások elvégzése is megtörténik. A környéken élők így a korábbinál biztonságosabban tudnak majd közlekedni az Újvárosi utca Árpád utca és a 35-ös főút közötti szakaszán. Az infrastruktúra teljes kiépítése várhatóan 2020 nyarára fejeződik be.
Az M35 Ipari Park 8 hektáros területének fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban nyújt segítséget Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ. A megyeszékhely önkormányzati cége 2015-ös megalakítása óta olyan nagy, nemzetközi vállalatok debreceni befektetéseit készítette elő, mint a Continental, a KRONES, a Thyssenkrupp vagy a BMW Group. Az EDC Debrecen megfelelő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a régió iránt érdeklődő cégeknek sikerrel ajánlja befektetési helyszínül a hajdúböszörményi ipari parkot is.Az együttműködésről megállapodást írt alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere és Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője 2019. május 24-én. Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere is, aki kiemelte: a régió csak együtt lehet sikeres. Ezért kezdeményezte 2019 tavaszán a Debreceni Agglomerációs Fejlesztési Tanács létrehozását, amely szervezet munkájában a környező 20 település és a régió országgyűlési képviselői vesznek részt annak érdekében, hogy egyeztessék fejlesztési elképzeléseiket. Az együttműködés az akkor elkezdett közös munka első eredménye, amelyet hamarosan akár több megállapodás követhet.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.