Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 29. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2019. július 4., csütörtök 14:56

Tematikus játszóterekkel bővült a kőbányai Óhegy park
Határidőre befejeződött a népszerű liget megújításának első üteme

 

Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban. A 15 hektáros szabadidőpark belsejében az árnyas játszótér erdei hangulatot idéz, a 0-7 éves korosztály kikapcsolódását színes grafikájú gumi állatfigurák és fészekhinta is szolgálják. A 7-14 évesek pedig a bányászati tematikájú játszótér kötélpályáján és mászó szikláin is kipróbálhatják ügyességüket. A főváros egyik legszebb ligete, amelyet családok, gyerekek, sportolók és kutyások is szívesen látogatnak, két év alatt újul meg. “Az Óhegy parkban megvalósuló fejlesztések gazdagítják és még szerethetőbbé teszik a kőbányaiak népszerű találkozási pontját, ezért az önkormányzat célja, hogy azt a családok minden tagjának sokféle élményt adó, egyedi hangulatú ligetévé varázsolja” – hangsúlyozta a felújított játszóterek kapcsán D. Kovács Róbert Antal polgármester.

 

Az Óhegy parkot érintő beruházás első ütemében két, a családok és gyerekek kikapcsolódását szolgáló korosztályos játszótér készült el. A felújított árnyas játszótéren a színes grafikájú eszközök erdei hangulatot idéznek, a kicsiket többek között rugós játékok, trambulin, terepcsúszda és mászóházikó várja, az árnyékolásról napvitorlák gondoskodnak. A nagyobbak szórakozását szolgálja a másik új, bányászati tematikájú játszótér, egyedi játszótoronnyal, csőcsúszdákkal, kőfejtésre utaló mászósziklákkal. Az egykori kőbányai függővasút gondolatát jeleníti meg a sematikus vasúti nyomvonal az alagutas gumidombokkal, valamint a hajtány kocsik mozgását imitáló különleges mérleghintákkal. Az egykori bányászati tevékenységre utal a régészkedős homokozó is.
A tervek szerint bővülnek majd és egy helyre összpontosulnak a sportolási lehetőségek is a parkban: kalandpark jellegű pálya, műfüves focipálya, gördeszka pálya, ping-pong asztalok és több kosárpalánk is lesz, de helyet kap egy teqball asztal és egy biciklis szerelőállomás is. A jövőre megvalósuló ütemben pedig elkészül a szőlő tematikájú játszótér a Dér utca felőli részen, ahol a mozgáskorlátozott gyermekek is együtt játszhatnak kicsikkel-nagyokkal. A park ezen területén kap helyet az idősebb korosztály aktív pihenését szolgáló rész, padokkal, asztalokkal, pergolával, petanque- és tollaslabda pályával, valamint kültéri fitness elemekkel. A beruházás része egy tanösvény kialakítása is, amely Kőbánya helytörténeti múltját, növény és állatvilágát mutatja majd be. A tervezésnél és megvalósításnál is kiemelt szempont a környezettudatosság, a meglévő zöldfelület megtartása és megújítása, valamint a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek megteremtése. “A fejlesztések gazdagítják és még szerethetőbbé teszik a kőbányaiak népszerű találkozási pontját. Az önkormányzat célja, hogy az Óhegy parkot a családok minden tagjának sokféle élményt adó, egyedi hangulatú ligetévé varázsolja” – hangsúlyozta a felújított játszóterek kapcsán D. Kovács Róbert Antal polgármester. Az Óhegy park fejlesztése része az önkormányzat közterület-megújítási programjának, amelynek keretében a közelmúltban már megújult a Liget tér, a Sportliget és az Újhegyi sétány két üteme is.

1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.