Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 11. kedd
Hírek témák szerint

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. augusztus 8., csütörtök 11:05

Méltó helyre költözött a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Csornán
A város, a megyei önkormányzat és a magyar kormány összefogásnak köszönhetően a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat ezután méltó körülmények között végezheti munkáját Csornán.

Az ünnepélyes átadón Németh Zoltán megyei elnök köszönetet mondott a Magyar kormánynak, amiért eddig soha nem látott fejlesztési forrásokat juttat Győr-Moson-Sopron megyébe. „A források által megvalósuló beruházások régóta vágyott települési célokat szolgának, ezért különösen is fontos, hogy helyben dönthettük el, miket szeretnénk megvalósítani”- tette hozzá.
Németh Zoltán köszönetet mondott továbbá Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőpnek, hogy hiteles információkkal segítette a beruházást, valamint Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester asszonynak, hogy több olyan, a város határain túlnyúló fejlesztés is megvalósult, mely által Csorna kistérségi vezető szerepét még inkább be tudja tölteni.
„A fogyatékkal élő embertársaink nappali ellátásása mostantól jobb körülmények között valósulhat meg, így a hozzátartozók is nagyobb biztonságban tudhatják szeretteiket. Az itt dolgozók munkáját megbecsülve pedig méltó körülményeket biztosít az épület a szakmailag hiteles munkavégezéshez”- emelte ki a megyei elnök.

„A szociális és gyermekjóléti központ infrastrukturális fejlesztése projektben sikeresen pályázott Csorna”- kezdte ünnepi gondolatait Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester. „Az így elkészült új épület megfelel a szakmai és társadalmi elvárásoknak, emellett kielégíti a  21. századi igényeket is, hiszen a helyiségek biztosítják a megfelelő diszkréciót, emellett a szolgáltatások hozzáféréséhez való esélyegyenlőséget is biztosítja a mozgáskorlátozottak és a fogyatékkal élők számára”- hangsúlyozta a polgármester. Majd köszönetet mondott mindenkinek, akik a beruházás kapcsán felmerült nehézségekben segítséget és türelmet tanúsítottak.

Némethné Élő Zsuzsanna, az intézmény vezetője a kezdeteket felidézve hangsúlyozta, az új épület mind a dolgozók, mind az ügyfeleknek számára óriási minőségi változást jelent majd, melyre évek óta vártak.

Csorna Város Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával a Szociális és Gyermekjóléti Központ infrastrukturális fejlesztésére 54 millió forint támogatásban részesült. Az épület földszintjén működő Fogyatékosok Napközi Otthonának ellátottjai a korszerűsítésnek köszönhetően kellemesebb körülmények közt tölthetik pihenő- és játékidejüket, erre 18,3 millió Ft támogatást ítéltek meg. A pályázat keretében beszerzésre került egy új nyolcszemélyes mikrobusz, mely a rászorulók komfortosabb ellátását biztosítja.

Fotó: Tóth Attila

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.