Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 26. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. szeptember 3., kedd 10:52

Megújult a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő
Átadták a kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelőt. Az önkormányzat több mint 156 millió forinttal járult hozzá a 180 millió forintos beruházáshoz.
Borbély Lénárd, Csepel polgármestere beszédét azzal kezdte, hogy az önkormányzat 2010 után együttműködve a magyar kormánnyal és a fővárosi önkormányzattal számos fejlesztést valósított meg, amelynek köszönhetően Csepelt már nem az utolsó kerületek között tartják számon. Példának hozta fel a Rákóczi Kertet, amely más kerületekből is vonzza a látogatókat. Kitért arra, hogy hamarosan kezdetét veszi a IV. Városrehabilitációs Program, amely már a harmadik panel-rehabilitáció lesz, amelyet ez a városvezetés hajt végre. Ezután felsorolta a kerületi egészségügyi fejlesztéseket. Elmondta, bár a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatot az önkormányzat 2006-ban felújította, az épület klimatizálása elmaradt, amely 2018-ban, az önkormányzat finanszírozásával valósult meg. Az előző ciklusban megújult a Királyerdei háziorvosi rendelő, és több ingyenes védőoltást tettek lehetővé. Majd ismertette az Egészséges Budapest Program főbb elemeit, amely szerinte Csepel életében az eddigi legnagyobb egészségügyi beruházás. A kétmilliárd forint értékű programnak köszönhetően – amelyhez az önkormányzat 191 millió forinttal járul hozzá – a Vermes Miklós utcai telephely földszintjén egy gyermekpulmonológiai rendelőt alakítanak ki és elindul a felnőtt tüdőgyógyászati szakrendelés, valamint megújul a belgyógyászati szakrendelés és a sürgősségi ambulancia is. Bevezetik a kúraszerű ellátást, és mentálhigiénés központot alakítanak ki. A Görgey Artúr téri telephelyen pedig egynapos sebészetet hoznak létre és digitalizálják a radiológiát. Továbbá az önkormányzat mintegy félmilliárd forint értékben új orvosi eszközöket is vásárol.
Az átadáson felszólalt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki európai színvonalú rendelőintézetnek nevezte a felújított rendelőt. Elmondta, Borbély Lénárd személyében egy gondos, a kerületét szerető és ismerő vezető áll a kerület élén, aki a forrásokat kifogástalanul használja fel. Megjegyezte, végre nem arra kell a városvezetésnek koncentrálnia, mint 2010 előtt, hogy hogyan fizesse vissza az adósságot, hanem arra, hogy milyen célokra használja fel a forrásokat.

A Táncsics Mihály utcai rendelő és gyógyszertár külső felújítása 51,5 millió forintba került, amelyhez az önkormányzat több mint 24 millió forint támogatást nyert el. A belső felújítást az önkormányzat saját erőből finanszírozta, amely 128 millió forintba került. Mindkét épületet új, energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókkal szerelték fel. Megtörtént a burkolatok, a vizesblokkok, a gépészeti berendezések cseréje, öltözőt és fektetőt alakítottak ki. Megújultak az elektromos vezetékek és a légkondicionáló is, továbbá új informatikai- és betegirányító rendszert is telepítettek.

 


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.