Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. május 30. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2019. szeptember 13., péntek 11:57

21. századi játszóudvart kapott a kőbányai Gesztenye óvoda - sorra újulnak meg a X. kerületi Önkormányzat fenntartásában lévő gyermekintézmények -
Párakapuk, ivókutak, terepcsúszda és trambulin a színes, biztonságos eszközökkel felszerelt játszóudvaron – nettó 77 és fél millió forintból újult meg a Maglódi úti Gesztenye Óvoda játszóudvara. A beruházással nemcsak színessé és korszerűvé, de biztonságosabbá is tette a Kőbányai Önkormányzat a mintegy 100 gyereket, köztük autizmussal élőket is ellátó intézmény udvarát. „Az a célunk, hogy a kőbányai gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek bölcsődéinkben és óvodáinkban, az elmúlt években éppen ezért több mint 1,5 milliárd forintot költöttünk a gyermekeket ellátó intézmények korszerűsítésére, fejlesztésére” – mondta D. Kovács Róbert Antal polgármester. 2010 óta a Kőbányai Önkormányzat a 18 óvodáját tervszerűen és folyamatosan korszerűsíti, illetve újítja fel.
 
5 csoportban mintegy 100 gyereket lát el a kőbányai, 120 éves Gesztenye Óvoda. Az intézmény 2015 óta fogadja az autizmussal élő gyerekeket, a Kőbányai Önkormányzat önként vállalt feladatként immár ötödik éve támogatja a kis létszámú speciális csoport fenntartását. A Gesztenye Óvoda játszóudvarának felújítása az intézmény szakembereivel való egyeztetés után június elején kezdődött meg és mintegy két és fél hónap alatt készült el. A szünidőről visszatérő ovisokat így már korszerű, az uniós szabványoknak és minősítéseknek megfelelő játékok fogadták. A nettó 77 és fél millió forintos beruházás részeként gyakorlatilag teljesen megújult az óvoda udvara, elbontották a régi, korszerűtlen burkolatokat, játszóeszközöket és építményeket, amelyek helyébe új, minden igényt kielégítő eszközök kerültek. Színes, biztonságos gumiburkolatot kapott az udvar, az ovisok új mászótornyon, terepcsúszdán, illetve trambulinon is kipróbálhatják ügyességüket. A homokozókat napvitorlákkal látták el, de a gyerekek nyári játékát teszik biztonságossá a párakapuk és ivókutak is. Az óvoda udvarán megújult a növényzet is, amelynek fenntartását automata öntözőberendezés segíti.
„Az a célunk, hogy a kőbányai gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek bölcsődéinkben és óvodáinkban, az elmúlt években éppen ezért több mint 1,5 milliárd forintot költött a kerület vezetése a gyermekeket ellátó intézmények korszerűsítésére, fejlesztésére” – mondta D. Kovács Róbert Antal polgármester. A kerület vezetője hozzátette: a gyermekintézmények fejlesztésénél a modern konyhák kialakítása is cél, hogy a bölcsődék, óvodák glutén-, laktóz- vagy más ételintoleranciával, ételallergiával élő gyerekek étkeztetését is meg tudják oldani. Emellett az önkormányzat egyedülálló támogatásának köszönhetően a kőbányai szülőknek nem otthonról kell vinniük a tisztasági csomagot a gyermekintézményekbe, azt ugyanis a kerület biztosítja a bölcsődés, óvodás gyermekek számára.

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.