Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. kerület Önkormányzata
2020. január 30., csütörtök 17:03

Sajtóközlemény
Hatásvadász címmel jelent meg több online portálon a Prizma-Junior Közétkeztetési Zrt., Sashalmi Tanoda Általános Iskolába január 21-én szállított ebédjének visszahívásával kapcsolatos információ.  A tények: - A Sashalmi Tanoda Általános Iskolában nem volt panasz a csirkepörkölt minőségére. - A Sashalmi Tanoda Általános Iskola felé 12:30-kor telefonon jelezte a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársa, hogy az ebédre küldött csirkepörkölt illatával kapcsolatban kifogás merült fel több kerületi intézményben.- A Sashalmi Tanoda Általános Iskola nem adott ki közleményt, a több helyen idézett szöveget emailben küldték ki, az ebédből fogyasztó összesen öt osztályban tanuló diákok szüleinek. - A Prizma-Junior Zrt.-hez a 47 kiszállítási pontból 18 intézményből érkezett visszajelzés a csirkepörkölttel kapcsolatban, melyet azonnal visszahívtak, a késztermék cseréjét elkezdték, más feltéttel pótolták a lehető legrövidebb időn belül.- A Prizma-Junior Zrt. az első visszajelzéskor azonnal megkezdte a szükséges belső vizsgálatot, amely nem tárt fel olyan tényezőt az alapanyag átvételétől a teljes ételkészítési folyamaton át, ami a tapasztalt kifogásokat okozhatta volna. A belső vizsgálatot kiterjesztették a beszállítóra is. Az egyik csirkehús beszállító a csirke nevelésével, etetésével kapcsolatosan előzetesen arról tájékoztatta a Prizma-Junior Zrt.-t, hogy a tenyésztő által alkalmazott táptól lehet a csirkehúsnak nem fajtára jellemző illata, amely sok esetben csak hőkezelés hatására válik érezhetővé.- A Prizma-Junior Zrt. a 2020. január 21-i tálalás után eltett ételmintát átadta akkreditált labornak (M.A.H. FOOD CONTROLL Kft.) teljes laboratóriumi kivizsgálásra. - A vizsgálat eredményéről  a Prizma-Junior Zrt. a mai napon tájékoztatta a Kerületgazda Szolgáltató Szervezetet. A vizsgálat szerint a beküldött minta MEGFELELT az előírásoknak, semmilyen egészségügyi problémát nem okozott.- A Sashalmi Tanoda Általános Iskolában a visszahívásig öt osztály diákjai fogyasztottak az ételből.- Az érintett öt osztály diákjai közül senkinek semmilyen egészségügyi panasza nem volt az ebéd elfogyasztása után és az azóta eltelt 9 napban sem. 
A XVI. kerületi Önkormányzat eddig is megtett és ezután is megtesz mindent annak érdekében, hogy a gyermekek étkeztetése magas minőségű, egészséges és biztonságos legyen, ezért munkatársaink folyamatos ellenőrzéseket végeznek. Jelen esetben önkormányzati beavatkozásra nem volt szükség, ugyanis a Prizma-Junior Zrt. saját hatáskörben azonnal intézkedett. Önkormányzatunk továbbra is biztosítja a menzakoszt kipróbálását a szülők számára, akik így maguk is ellenőrizhetik a szolgáltatás minőségét. Kaja Kommandó 16 2018. év néven  Facebook csoportot hoztunk létre 2 évvel ezelőtt, ahol az érintettek megoszthatják tapasztalataikat és leírhatják véleményüket. 
A XVI. kerületi Önkormányzat kéri a sajtó munkatársait, tartózkodjanak a Sashalmi Tanoda Általános Iskola jó hírnevének megsértésétől. 
Budapest, 2020.01.30.
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.