Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 12. szerda
Hírek témák szerint

BALATONFŰZFŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 18., szerda 16:44

A fövenyfürdői csúszdák felújítása Balatonfűzfőn
A fövenyfürdői csúszdák felújítása Balatonfűzfőn
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg
Balatonfűzfő Város Önkormányzata 2020. január 16-án pályázatot nyújtott be a fövenystrandi csúszdák felújítására, amelynek eredményeként 66.908.600 Ft összegű, 100%-os támogatási intenzitású hazai, vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., mint a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kezelő szerve és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közösen meghirdetett, a „Balatoni vízicsúszdák fejlesztése” című, TFC-BA-1.1.2-2019 kódszámú pályázatán. A Támogatói Okirat 2020. március 12-én lépett hatályba.
A jelenlegi csúszdák 2005-ben épültek, mára elhasználódtak. A felújításuk azért indokolt, mert a csúszdák felülete erősen vízköves, a pályatartó- és lépcsőszerkezet rozsdás, a csúszdakezelő személyzet számára nem megoldott az árnyékolás, a meglévő térburkolat egyenetlen, balesetveszélyes, a csobbanótér körüli úszóstég keskeny, a csúszda vezérlése nem megoldott, az erre szolgáló helyiség kicsi és leromlott állapotú.
A felújítás során az alábbi tevékenységek elvégzésére kerül sor:
Bontási munkálatok: a régi csúszdapályák bontása, a csúszdák alatti térkő bontása.
Meglévő, üzemelő vízicsúszdák teljes felújítása: a csúszdapályák cseréje és a vízben lévő két tartópillér cseréje, a csúszda lépcsőház felújítása, úgymint a lábmosó, a lépcsőfokok cseréje, a pályatartó szerkezet és csúszda lépcsőház festése, piktogram tábla elhelyezése, az indító állványra napvédő tető elhelyezése a kezelőszemélyzet árnyékolása céljából. A csobbanó vízfelület köré új úszóstég kialakítása fürdő létrával, billenőhíddal, korlát oszloppal és korlát kötéllel.
Gépészeti beruházások, eszközök beszerzése: szivattyú akna megemelése, fedése. A meglévő szivattyú felújítása, 1 db új szivattyú beszerzése, Balaton vízelzáró szelep. Csúszdavezérlő helyiség, tároló kialakítása, az elektromos rendszer áttelepítése a biztonságos üzemeltetéshez.
Területrendezés: A csúszdapályák alatti térkőburkolat építése a biztonságos használat és az egységes arculat megteremtése érdekében a korábbi években lerakott térkővel összhangban.
Projektünk közvetlen célja, hogy a Fövenyfürdő két csúszdája, a családi és a kamikáze csúszda megújuljon és a biztonságos üzemeltetés biztosítható legyen. A vízicsúszdáink fejlesztésének rövid távú célja a strandot látogatók igényeinek megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtása, illetve a várost látogatók részére színvonalas turisztikai termék kialakítása, ennek eredményeként a Fövenyfürdő látogatottságának és jövedelemtermelő képességének növelése. Hosszú távú célunk városunk turisztikai vonzerejének növelése, fenntartható fejlesztése és európai szinten is versenyképessé tétele. Bízunk abban, hogy projektünk hozzájárul a magasabb hozzáadott értéket előállító turisztikai szolgáltatások kialakításához.
Csúszdáink nagyon kedveltek a látogatók körében, főként, mert több pályás és így a családok, kicsik és nagyok együtt szórakozhatnak és élhetik át a csúszás élményét.
A fejlesztés révén bízunk abban, hogy egy biztonságosabb és az eddiginél színvonalasabb szolgáltatást tudunk nyújtani látogatóinknak, amellyel elérhetjük azt, hogy strandunk látogatottsága és jövedelemtermelő képessége tovább növekedjen.

1 csatolt dokumentum Fövenyfürdői csúszdák felújítása
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.