Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 6. szombat
Hírek témák szerint

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 3., péntek 09:06

Elismerést kapott a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde
Rangos elismerést nyert a békési óvodákat és bölcsődét üzemeltető intézmény, az általuk megpályázott címért magas szakmai színvonalú pályázatot nyújtottak be. A Pedagógiai Oktatási Központ és a Bíráló Bizottság a napokban második alkalommal ítélte oda a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde részére az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet. 
 
A címet az elkövetkező három éven keresztül viselheti az intézmény. Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója büszkén számolt be arról a szakmai munkáról, ami az intézményben folyik. Egyedi dolognak tartja azt, hogy bár a tagóvodák egyike sem rendelkezik saját tanuszodával, ennek ellenére minden békési óvodásnak biztosítani tudják a Békési Uszodában az egészséges életmódra nevelést a vízhez szoktatással a teljes nevelési év során. Mindemellett a pályázatban bemutatott jó gyakorlatok között a környezettudatosság, a gyermekek környezethez való kapcsolódásának pozitív befolyásolása valamint a tagóvodákban a különleges bánásmódot igénylő gyermekek ellátása is elnyerte a Bíráló Bizottság szimpátiáját. Az intézmény rendszeresen megtartja az úgynevezett integráció napját. Ezen a napon a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel foglalkozó felnőttek számára nyújtanak segítséget szakmai konzultáció és fejlesztő foglalkozások bemutatása formájában. 
 
Az intézményvezető az egyik legfontosabb újításként tartja számon a csoportnapló és az egyéni fejlődést nyomon követő dokumentáció módosítását. Az úgynevezett egyéni fejlődést nyomon követő dokumentáció adatokat, méréseket, megfigyeléseket rögzít, a csoportnaplóba pedig átvezettek minden fejlesztéssel kapcsolatos tervezést. Az átalakított csoportnapló segítségével az óvodapedagógusoknak könnyebb a rendszerezett eredményeket felhasználni a tervezés során. Könnyebbé vált a tagóvodai, intézményi szintű összegzés. Az eredményeknek ilyen formában való rögzítése, feldolgozása és archiválása további elemzési és tudásmegosztási lehetőségeket is teremthetnek az iskolák felé. Nagy örömmel tölt el, hogy a munkatársaimmal kidolgozott módszertani újítást a szakmai zsűri is elismerte, így három év után továbbra is viselhetjük az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet – nyilatkozta Béres Istvánné.

 
A cím adományozására ünnepélyes keretek között az Országos Tanévnyitó vagy a Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett egyéb rendezvényen kerül sor, melynek pontos ideje a koronavírus járvány elleni intézkedések miatt nem tervezhető egyelőre.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.