Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

SOMLÓSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 8., kedd 07:35

LEZÁRULT AZ ÓVODA FELÚJÍTÁS ÉS BÖLCSŐDE ÉPÍTÉS SOMLÓSZŐLŐSÖN
Lezárult Somlószőlős Község Önkormányzatának Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a TOP-1.4.1-15 „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú felhíváson 163,12 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00041 azonosító számú projektje.   
 
Somlószőlős Község Önkormányzata az „Óvoda felújítás és bölcsőde építés Somlószőlősön” című, TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00041 azonosító számú projekt keretében 163,12 millió Ft Európai Uniós támogatást nyert el, a Somlószőlős, Kossuth L. u. 164. szám alatti meglévő óvoda épület átalakítására és bővítésére. A projekt 100 %-os támogatási intenzitás mellett az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A fejlesztések eredményeként megvalósult Somlószőlősön a Kossuth L. u. 164. szám alatt található meglévő óvoda épület, akadálymentesség és energiahatékonyság elveinek figyelembe vételével történő átalakítása, illetve bővítése óvodává és bölcsődévé.

A terveknek megfelelően a meglévő épület észak és keleti irányban került bővítésre. Az épület jól elkülönülő 3 épületrészből áll. A meglévő épületben került kialakításra a nevelői-, ill. a melegítő konyha funkció. Az épület keleti bővítéseként került elhelyezésre két csoportszoba (óvoda és bölcsőde), a hozzá tartozó kiegészítő funkciókkal és terasszal. Az épülettől északra, összekötő folyosóval történő összekapcsolással került kialakításra a tornaszoba és a tanácsadó, ill. épület fenntartási funkciókat ellátó részei. A fenntarthatóságot, költséghatékony üzemeltetést megújuló energiát felhasználó napelemes rendszer telepítésével, az épületben megvalósuló környezetbarát-energiatakarékos megoldásokkal, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítésével biztosítottuk. Megvalósult az udvar teljes felújítása, parkoló kialakítása, továbbá berendezési tárgyak, játékok és fejlesztő eszközök beszerzése, mellyel az óvodai gondozás megfelelő körülmények között, magasabb színvonalon kerülhet ellátásra. Új ellátási funkciót biztosít a kialakított és berendezett tornaszoba, a fejlesztő és nevelői szoba is. A felújítással érintett meglévő 25 óvodai férőhely mellett, az újonnan kialakított és berendezett 12 férőhelyes bölcsődei kapacitás különösen a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását oldja meg, és teszi lehetővé a szülők munkába való visszatérését, munkavállalási lehetőségének javítását. A projekt keretében munkahelyteremtés is történik, 2 fő gondozónő kerül felvételre gondozási és szakmai feladatellátással, mellyel a térségi munkanélküliség is csökken. A projekt átfogó célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által.

 

A megvalósítás kezdete 2018. március 1., a teljes projekt 2020. február 22. napjáig valósult meg. A projektről bővebb információt a  www.somloszolos.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Kiss János Norbert polgármester
Telefonszám: 06-88-276-001
E-mail cím: somloszolos@iplus.hu

 

BEFEKTETÉS A JÖVŐBE
Európai Regionális Fejlesztési Alap 2020| 02| 22.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.