Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. szeptember 25. vasárnap
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 9., szerda 20:37

Pártpolitika helyett várospolitikát
Miközben Miskolcot és az itt folyó munkát, a békés, pártérdekeken felülemelkedő építkezést nemcsak a környező települések és más nagyvárosok vezetése, hanem Magyarország kormánya is elismeri és a városvezetést partnernek tekinti - hiszen itt nyílik majd meg a Creative Region elnevezésű, négy megyeszékhely fejlesztéseit kormányzati támogatással összefoglaló program irodája, és éppen most kapott csaknem 300 milliós kormányzati támogatást a város -, addig sajnos a helyi Fidesz képtelen felülemelkedni saját kicsinyes pártérdekein. 
Szomorú, hogy kizárólag saját, rövidtávú érdekeiket tartva szem előtt, politikai haszonszerzés céljából folyamatosan pocskondiázzák Miskolcot, és a Fidesz-közeli médiumok csatornáit használva mindent megtesznek azért, hogy lejárassák a várost és az itt élő embereket.
Most éppen azt a rémhírt terjesztik, hogy jobboldali érzelmű munkatársakat rúghatnak ki a városházáról politikai okokból, de arról, hogy ezt a légből kapott vádat mégis mire alapozzák, egy szót sem szóltak. Valószínűleg azért, mert ez az újabb méltatlan lejárató akciójuk is csak egy azoknak a sajtótájékoztatóknak a sorában, amelyekkel tudatosan igyekeznek befeketítetni Miskolcot az ország nyilvánossága előtt.
Az igazság azonban az, hogy Miskolc város jelenlegi vezetése nem tartja számon munkatársainak pártiszmpátiáit, vallási, politikai meggyőződését, hanem csak és kizárólag a teljesítményt, az elvégzett munkát nézi, ez az oka annak, hogy rengeteg olyan munkavállaló dolgozik jelenleg is a miskolci városházán – akár kiemelt, vezető beosztásban is – akik már a 2010 és 2019 alatti, Kriza-érában is a hivatal dolgozói voltak.
A jelenlegi városvezetés hisz abban, hogy a vallási, politikai meggyőződés mindenki magánügye, és amiatt senkit nem tervez sem szankcionálni, sem kirúgni, mivel az ilyesmit elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartja.
Az viszont tény, hogy 2010 után, amikor a Fidesz-KDNP koalíció vezette a várost rendszeresek voltak a vélt vagy valós politikai meggyőződés miatti tisztogatások nemcsak a városházán, hanem a városi cégeknél is, tucatjával bocsátották el az általuk baloldalinak tartott munkavállalókat, sokuk ellen koncepciózus eljárásokat indítva, hamis, alaptalan feljelentésekkel.
Nem meglepő hogy az előző városvezetés alatt tucatnyi munkaügyi per indult csak a városházán, míg a jelenlegi városvezetés hivatalba lépésétől eltelt időszakban egyetlen ilyet sem kezdeményezett senki.
Mindezek fényében arra kérjük a helyi fideszes és KDNP-s képviselőket, hogy pártpolitikusok helyett végre legyenek valóban várospolitikusok, saját, kisstílű politikai érdekeik helyett pedig dolgozzanak végre a városért és az itt élőkért, hiszen alighanem ezért választották meg őket.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.