Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 26. csütörtök
Hírek témák szerint

BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. január 29., péntek 10:41

Elindult a voksolás, új ifjúsági önkormányzatot választanak Bordányban
Ma reggel kilenc órakor elindult Bordány történetének hatodik gyermek- és ifjúsági önkormányzati választása. A településen 490 fiatal szavazhat az interneten.
A helyben élő 12-25 év közötti fiatalok ma döntik el, ki képviselje őket a korosztályi képviseletben az elkövetkező négy évben. Egy polgármestert és négy képviselőt választhatnak. Este hét óráig a remények szerint sok fiatal él majd választási jogával.
Az első települési szintű gyerek-és ifjúsági önkormányzatot 2000-ben választották meg a nagyközségben. Azóta minden negyedik évben új testület állt fel, képviselve a korosztály érdekeit. 
Az idei év történelmi jelentőségű lesz, hiszen a helyi választások történetében először női polgármestert választanak majd a fiatalok. Ez azért biztos, mert a korábbi testület alpolgármestere Vida Patrícia egyedüliként méreti meg magát a polgármesteri székért, nem lett kihívója.
A jelöltek számos választási ígéretet megfogalmaztak, és természetesen sok feladat is vár az új testületre. A legfontosabb talán a meglévő programok folytatása lehet. A korábbi öt ciklus alatt rengeteg programötlet valósult meg, a legjobbak hagyományosan évről évre megismétlődnek. Nyári gyermektáborok, papír és fémhulladék gyűjtés, karácsonyi vásár, ifjúsági fesztivál, illetve a helyi közösségi térben megszervezett gyerekprogram színesíti a településen élők mindennapjait. A polgármester-jelölt szeretné ezeket a továbbiakban is megszervezni.Ígéretet tett a helyiek számára ingyenesen elérhető konditerem fejlesztésére, és a korábbi kapcsolati háló erősítésére, legyen szó ifjúsági találkozókról, térségi együttműködésekről.
A képviselő jelöltek meghirdetett választási programjai végig böngészve  nagy hangsúly helyeződik a közösségi programok szervezésére. Szerencsére a jelöltek fontosnak tartják korosztályuk összefogását, érdekképviseletük megerősítését. A konditerem a képviselői székekbe pályázó fiataloknál is prioritás. Darts-versennyel, PlayStation vetélkedőkkel és számos sport programmal bővítenék a helyi programlehetőségeket. Az egészséges életmód keretében a sport gyerekekkel való megszerettetése is prioritást, ahogy jó ötletnek tűnik a szomszédos településeken élő fiatalokkal való közös programok szervezése is.
A programtervek között feltűnik a környezetvédelem fontossága. Van aki nagyobbat álmodik, és egy gördeszka park kialakítását tűzte zászlajára. Egy másik képviselő is a fiatalok kedvenc időtöltésére helyezne nagyobb hangsúlyt, minden bizonnyal így került be  a programjába egy biciklis homok pálya megépítése, amely télen szánkózásra is alkalmas lehet.
Nem csak a jelöltek, minden bizonnyal mindenki izgatottan várja a mai választás végeredményét. Az este hét óráig tartó voksolást követően szinte azonnal megtudhatjuk a végeredményt, hiszen az internetes választás másik nagy előnye, hogy nem kell a szavazatokat számlálni, azt Lajkó Bálint, a választási bizottság elnöke egy gombnyomást követően azonnal ismertetni tudja majd élő közvetítésben a Bordányi Ifjúsági Információs Pontból.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.