Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

PILISBOROSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. április 1., csütörtök 18:05

Kérés a Pilisborosjenőre érkező húsvéti kirándulókhoz
A fővároshoz közel fekvő népszerű kirándulóhelyként, a koronavírus következtében jelentősen megnövekedett falunkban a kirándulókkal együtt járó gépjárműforgalom. Ez közlekedésbiztonsági problémákat is jelent, illetve a nem megfelelően kivitelezett, illetve nem megfelelő helyeken történő parkolásból sok feszültség, kellemetlenség adódik. Kérjük, hogy elsősorban a falu elején erre a célra kijelölt parkolóhelyeket válasszák és vegyék figyelembe a KRESZ szabályait, ne álljanak be a lakosok autó beállóiba és járdán, zöld területen se hagyják az autókat! Kérjük, hogy a Fő utca elején, az általános iskola melletti kijelölt parkolókat, illetve a Budai út elején, a Tűzoltóság melletti parkolót használják. Az ófalu központjában az Egészségház Budai útról nyíló parkolója, illetve a Polgármesteri Hivatal és az óvoda Fő útról nyíló parkolói is rendelkezésre állnak. Ideiglenesen felállított, ingyenes toalettet a futballpályán és a Tűzoltóság melletti parkolóban találnak. kérjük, hogy ezeket használják. Fogadják el a helyi polgárőrség, közterületfelügyelőnk és körzeti megbízott rendőrünk kéréseit, parkolási tanácsait, figyelmeztető fellépését! Szeretnénk, ha a sok kiránduló mellett is élhető maradna falunk és az azt körülvevő zöldterületek - pont olyan szép és szerethető, mint ami miatt Önök is ezt a kiránduló célpontot választják!

Figyeljenek és tartsák be a járványügyi szabályokat: egy háztartásban élők kiránduljanak együtt, másoktól tartsák a másfél métert (szűk ösvényeken álljunk félre) és belterületi közterületeken falunkban is hordják a maszkot. Az eldobott, figyelmetlenségből a kocsiból kiesett maszkokat felkapja a szél, elcsúfítja a tájat, nagyobb számban előfordulva eltömheti a vízelvezető csatornákat és szennyvíztelepünk szivattyúit, így zöldterületeink és patakunk szennyezését okozhatja. Nem valószínűlen esélyű lehetőség ez, múlt hétvégén sajnos megtörtént.

Pilisborosjenő környékén sok kirándulási célpont található meg, viszont a köztudatban főleg az Egri Vár másolata és a Teve-szikla él, ezért ha nem szeretnének tömegben kirándulni, javaslom hogy indulás előtt kicsit ismerkedjenek az egyéb csodaszép kiránduló célpontokkal, amiket a közkedvelt túra applikációk bemutatnak. Számítsanak rá, hogy többféle módon járjuk a tájat: találkozhatnak lovas, kerékpáros, kutyás és kisgyerekes kirándulókkal is.

Környékünkön számos érdekes, ám védett növény csodálható meg, melyekre kérjünk, hogy vigyázzanak: ne tépjék le. ne tapossanak rájuk! Éppen ezért kérjük betartani az erdőtörvényt és a Pilisi Parkerdő és Duna Ipoly Nemzeti Park kéréseit is. Párat említve közülük: ne térjenek le a turista utakról, kerékpárral is csak a kijelölt Pilis Bike útvonalon közlekedjenek, kutyáikat pórázon vezessék és vigyék haza az Önöknél keletkezett szemetet.
Köszönjük, akik már eddig is így tettek! Az igazi hősöknek javasoljuk az országos Tavaszi Nagytakarítás kihívást (tavaszinagytakaritas.hu): “Ha a szabadban jársz, vigyél magaddal egy zacskót, és hozd el, ami nem odavaló!” 

A falu lakosai nevében köszönettel:
Tömöri Balázs
polgármester


1 csatolt kép Védett növényeink
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.