Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 17. kedd
Hírek témák szerint

ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. július 8., csütörtök 14:31

Felkészülés – negyedik hullám
Nyár ide vagy oda, a településvezetőknek fel kell készülni a negyedik hullámra, le kell vonni a tanulságokat, és teret kell adni a tapasztalatcserének a nyári hónapokban. Erősíteni kell a közösségek mentális állapotát, bővíteni kell a településen a kommunikációs csatornákat, hogy a lakosság minden tagját elérjük– határozták meg a következő hónapok önkormányzati munkájának irányvonalait a TÖOSZ Pest Megyei Tagozatának 2021. július 8-i szakmai konferenciáján Erdőkertesen. 
A koronavírus járvány katalizátora lett számtalan változásnak, hosszú távú szervezeti, társadalmi és mentális következményekkel járt. Átalakult az információs tér, megváltozott a közvélemény tájékoztatásának módja: az online kommunikációs platformok szerepe felerősödött. "Ezekről a változásokról beszélnünk kell, szükség van a tapasztalatcserére, és fel kell készülnünk a negyedik hullámra, ezért kezdeményeztem és adtam helyet ennek a konferenciának” – hangsúlyozta az esemény szervezője, dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere, a TÖOSZ Pest Megyei Tagozatának vezetője. A konferencián Erdőkertes, Budakeszi, Pomáz és Szada polgármesterei, kommunikációs munkatársai osztották meg tapasztalataikat, jógyakorlataikat a résztvevő településvezetőkkel. 
„Jöttek a feladatok hullámokban, mint a járvány – egy percre sem álltunk meg. Intenzív lakossági tájékoztatás volt,  érintkezésmentes ügyintézést valósítottunk meg, szállítottuk az oltóanyagot és a rászorulókat oltásra, segítettük az oltási regisztrációt helyben is. A lakosság visszajelzése pozitív, és ez a legfontosabb. Sikeresen megoldottuk, hogy egyetlen vakcina sem veszett kárba. Nagy mértékben segítette a munkánkat Erdőkertes közösségének támogatása – hangsúlyozta dr. Pásztor László polgármester. 
Egy elhúzódó krízishelyzetben, mint a világjárvány, az önkormányzat az első számú információs csatorna helyben. Ott kell lenni az emberek mellett, ugyanis egy ilyen helyzetben még jobban igénylik a pontos, naprakész tájékoztatást. Figyelembe kell venni, hogy nem mindenkit lehet elérni a Facebook felületein, ezért új kommunikációs csatornákat kell találni. Ugyanakkor a közösség mentális állapotára is jelentős figyelmet kell fordítani, és minden eszközzel segíteni kell a lelki újraépítkezést – hangzott el a konferencia pódiumbeszélgetésén, melyen olyan neves szakemberek vettek részt, mint dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus vagy Deliága Éva pszichológus. A rendezvény azt a célt tűzte ki, hogy segítse a településvezetők tapasztalatcseréjét, mert ha jön a negyedik hullám, az önkormányzatoknak is meg kell birkózni a helyzettel. A koronavírus járvány kommunikációs és szervezeti hatásaira Herperger Babett településmarketing szakember és dr. Fehér Edina a Pest Megyei Kormányhivatal igazgatója szekcióülésen segítette a polgármesterek felkészülését. 
A résztvevők visszajelzése alapján a konferencia maximálisan teljesítette a vállalását: kézzelfogható eszközöket, tapasztalatokat adtak át egymásnak. A rendezvény házigazdája, dr. Pásztor László reméli, kezdeményezésének lesz folytatása, ugyanis fontos lenne az ország más régióiban is a polgármesterek közötti tapasztalatcsere. „Egymás példáiból tanulva, megerősödve segíthetjük a településünkön élő állampolgárokat” – hangsúlyozta Erdőkertes polgármestere.

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.