Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 17. kedd
Hírek témák szerint

SZANK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. augusztus 26., csütörtök 14:46

„Bácskai ízek, kalandok és kulturális értékek fejlesztése” – a gasztronómiát és a helyi termékeket bemutató határon átnyúló turisztikai útvonal kialakítása
Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének Előcsatlakozási Támogatási Eszköze (IPA) keretében valósul meg.
„Bácskai ízek, kalandok és kulturális értékek fejlesztése” – a gasztronómiát és a helyi termékeket bemutató határon átnyúló turisztikai útvonal kialakítása, HUSRB/1903/31/0066 azonosítószámmal rendelkező  projekt fő kedvezményezettje Szank Községi Önkormányzata, Szerbia részéről a vajdasági Kishegyes Község Helyi Önkormányzata. A projekt szerződött összege 389 957,2 EUR, tervezett időtartama 2021. 02.01. – 2022. 07.31.
 
A „Gasztrokunok” elnevezéssel rendelkező projektben Szerbia oldaláról a vajdasági Mali Idjos, Feketics, Lovcenac települések, magyarországi oldalról Szank, Kiskunmajsa, Csólyospálos, Móricgát, Jászszentlászló, Kömpöc települések vesznek részt.  A projekt célja egy új közös márkanév alatt folyó tematikus turisztikai, gasztronómiai, kézműves útvonal kifejlesztése a határ mindkét oldalán, melyeket a szerb területen Mali Idjos Önkormányzata vezet be 3 települést érintve: Mali Idjos, Feketics, Lovcenac, magyar részről a projekt szakmai megvalósításában 6 helyi önkormányzat (Szank, Kiskunmajsa, Csólyospálos, Móricgát, Jászszentlászló, Kömpöc) vesz részt.
 
A projekt célja a közös kulturális és természeti örökségeket alapul véve egy olyan innovatív turisztikai termék létrehozása, mely megkönnyíti a fenntartható és hozzáadott értéket képviselő öko-erőforrások turisztikai kiaknázását.
A projektben megtalálható tevékenységek mindegyike a határmenti természeti és kulturális örökségek fenntartható hasznosításának és fejlesztésének előmozdítását célozza meg. A tervezett tematikus útvonal összeköti a projektben meghatározott terület kézműves mestereit, a helyi értékeket képviselőket, akik termékeiket a régió természetes anyagaiból és erőforrásaiból állítják elő. A pályázatban szereplő tevékenységek közé sorolhatók továbbá a közös fesztiválokon való részvétel, a kézműves táborok hátrányos helyzetűek számára, főzőkurzusok, tanfolyamok, workshopok, digitális szakácskönyv készítése,  az off- és online tematikus turisztikai térkép és audioguide rendszer létrehozása, vezetett kerékpáros és e-kerékpáros túrák, információs pontok kialakítása, és a programban résztvevő termelők, kézművesek továbbképzése valamint egy applikációs rendszer kifejlesztése.
A projekt a közösen megfogalmazott célon felül törekszik egy meglévő partnerség magasabb szintre történő fejlesztésére; közös publikációs megjelenésekre és szoros határon átnyúló együttműködésre egy egységes márkanév alatt. 
 
További információkért látogasson el a projekt weboldalára:

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.