Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. május 17. kedd
Hírek témák szerint

DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. augusztus 28., szombat 21:26

X. Dunakeszi Feszt
Dunakeszin, a hangulatos, lendületesen fejlődő Duna-parti településen évek óta komoly közösségépítő tevékenység zajlik. „Dunakeszi, a mi városunk” mottó szellemében a városvezetés a lakosokkal együttműködve többek között azon dolgozik, hogy a város ne csupán lakóhelye legyen az itt élőknek, hanem otthona. Az utóbbi években az infrastruktúra, az oktatás, az egészségügy, a városi közlekedés területén jelentős beruházások valósultak meg és továbbiak vannak tervben. 
A fejlesztések mellett azonban fontos, hogy a rendelkezésre álló szabadidő lehetőleg helyben, együtt, tartalmasan teljen, amelyhez a város színes kulturális és sportrendezvények sorát kínálja egész évben. Nyáron újraindulhattak a rendezvények, Dunakeszi számos programmal készült idén is. Az egész nyáron át tartó Mozdulj, Dunakeszi! ingyenes edzéssorozat visszahozta a pezsgést a városba, ezt az EB szurkolói zóna, a Jam Jazz Fesztivál, a V4 Air Show és Veteránjármű találkozó, a Fissz Feszt, a Mozi Party és az augusztus 20-i ünnepség követte, de sokaknak kellemes élményt jelentenek a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar nyáresti előadásai is hónapról hónapra. Közeleg a város következő nagy eseménye, a jubileumi X. Dunakeszi Feszt. 
A háromnapos ünnepségre idén szeptember 3-4-5-én kerül sor a Dunakeszi Katonadombon, a Duna-parton. Lesz mesejáték, bábszínház és Halász Judit koncert a kisgyermekeknek, napközben helyi és vendég tánc-, művészeti csoportok, zenekarok, sportcsapatok bemutatói várják a kedves érdeklődőket. A nemzetek utcáján, a kiállítók között képviselteti magát Dunakeszi német testvérvárosa, Deggendorf is. További kikapcsolódási lehetőséget kínál a finom ételkülönlegességeket felsorakoztató gasztro udvar, a kézműves termékeket bemutató vásári forgatag, az aktív feltöltődést garantáló vidámpark. Esténként a Cloud9+, Wellhello, Noxtalgia, Magna Cum Laude, DJ Thomx&Theo és DJ Dominique gondoskodnak a fergeteges hangulatról és a vendégek szórakoztatásáról. Vasárnap, a nagy sportválasztón kiemelt szerepet kap a Városi Sportegyesület (VSD) 21 szakosztálya, ahol minden gyermek kipróbálhatja magát a különböző sportágakban. 
A show a pénteki, délután 17 órai kapunyitással indul. A rendezvény helyszíne szombaton 17:30-ig, vasárnap 16:30-ig ingyenesen látogatható. A napközbeni programok után a technikai átálláshoz a terület rövid ideig tartó kiürítése szükséges, ehhez megértésüket és türelmüket kérjük. Ezt követően az esti koncertekre jeggyel vagy Dunakeszi Kártyával lehet belépni. A jegyek megvásárolhatóak a oneticket oldalán. 14 éves kor alatt és Dunakeszi Kártyával a belépés díjtalan. A jegy vagy Dunakeszi Kártya mellett – a központi rendelkezés értelmében – a belépéshez érvényes védettségi igazolvány is szükséges. A Dunakeszi Feszt részletes programfüzete a csatolt linken érhető el. 
Mindenkit szeretettel vár Dunakeszi!

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.