Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. június 25. szombat
Hírek témák szerint

ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. október 5., kedd 13:34

Abony döntőbe jutott a Nemzeti Vágtán! Fantasztikus érzés abonyinak lenni!
Viki és Marokkó az ország ötödik legjobb vágtázója
Zboray Viktória Marokkó nyergében képviselte Abony Városát Budapesten a Hősök terén a Nemzeti Vágtán. Az abonyi lovas, aki Petrik Tamás edző tanítványa csodálatosan szép eredményt ért el, hiszen az előfutamot, és a középfutamot is megnyerte, és így Abony Városa a döntőben szerepelt. A mindig mosolygós, rendkívül ügyes lovas, Viki belopta magát az abonyiak szívébe. Nem csak a helyszínen, hanem otthon is nyomon követték az abonyiak Viki és Marokkó szereplését, sok helyszíni tudósítással jelentkezett az eseményről az Abony.hu közösségi oldal. Felemelő érzés volt látni, ahogyan a döntőben Abony zászlaját viszi az ünnepi díszbe öltözött lovas. Az előfutamokat követően összesen hatvan lovas jutott be a budapesti rendezvényre, itt lettünk mi ötödikek. Az országos híradásokban is számtalanszor szerepeltünk, és ezen kívül Abony huszárhagyományairól is többször beszéltek a rendezvényen. Viki meglepetés volt a lovas társadalom számára, gyönyörű szereplésével örökre beírta magát a Nemzeti Vágták történelmébe, melyre rendkívül büszkék vagyunk, mi abonyiak! Köszönjük neki, lovának és természetesen edzőjének ezt a feledhetetlen élményt, és persze minden kedves abonyinak és nem abonyinak is, akik velünk szurkoltak Abony Város lovasának.
Abony ebben az évben először képviseltette magát egy dupla standdal is a Nemzeti Vágta Korzón. Elmondható, hogy az abonyi stand megint megtelt élettel, és a sok ezer látogató körében nagyon népszerű volt. Köszönhető ez mindazoknak, akik velünk voltak október 2-án és 3-án Budapesten. A stand háziasszonya Bozóki Viktória volt, akim kedves mosolyával, szépségével és azzal, hogy nagyon szereti Abonyt, ismét elvarázsolta a látogatókat. Mindkét napon a Mészáros Vendéglő kemencében sült pogácsáit és réteseit kóstoltattuk a hozzánk látogatók nagy örömére. A stand fele az Abokom Nonprofit Kft termékeié volt. Meseszép levendulás készítményekkel, díszekkel, terményekkel várták a vendégeket. Fekete Gábor mesekönyveit ajánlotta, Kárteszi Máté az abonyi homoktövist népszerűsítette. Kilátogatott hozzánk Acsai Roland költő, író, műfordító. Vendégünk volt parádés huszár ruhájában a méltán népszerű Domoszlai Sándor magánénekes. Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa rendkívül színvonalas szabadulós játékkal örvendeztette meg a látogatókat. Bogya Zoltán a 2Torony TV tulajdonosa, szerkesztője is kilátogatott hozzánk forgatni, interjúzni. Zoli barátunk úgy gondolta, hogy kicsit „kiszalad” vasárnap, aztán egy egész napos „örömtévézés” lett a vége. Velünk volt a standon Pető Zsolt Abony Város polgármestere, és Csanádi Csaba az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is, akik házigazdaként népszerűsítették településünket.  
Külön öröm, hogy sok abonyi is értesült arról, hogy kint leszünk a Vágta Korzón, és meglátogattak bennünket. Sorban érkeztek azok is, akik már nem Abonyban élnek, de továbbra is nyomon követik településünk eseményeit az önkormányzati médiafelületeken. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk ezeken a napokon, és azt kell mondanom, hogy valóban fantasztikus érzés abonyinak lenni. Éreztük az összefogás, a szeretet élményét ismét. Bízunk benne, hogy sok- sok ilyenben lesz majd részünk a későbbiekben is! Köszönjük mindazoknak, akik velünk tartottak az elmúlt hét végén!
Lőrinczy Veronika
sajtóreferens, főszerkesztő

4 csatolt kép Abony a Nemzeti VágtánAbony a Nemzeti VágtánAbony a Nemzeti VágtánAbony a Nemzeti Vágtán
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.