Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. október 10., vasárnap 18:27

Először zajlott asztalitenisz extraliga bajnokság Ajkán
Meccslabda Csengének ajándékba az olimpikontól 

Kiss Csenge és Póta Georgina következik. Asztalhoz lépnek a versenyzők. Kézbe veszik az ütőt. Az Ajkai ASE tagjai meghatottan nézik őket. Tudják, feledhetetlen pillanatok tanúi. Egy álom megvalósult. A női extraliga asztalitenisz bajnokság hozta el az ajkai 12 esztendős versenyzőnek az évek óta várt pillanatot, hogy asztalhoz állhasson példaképével, a 4 olimpiát megjárt Georginával. Álmodni kevés lett volna, kemény munka előzte meg a közös játékot. Naponta edzés, szigorú napirend szerinti élet, hétvégén versenyek, kitartás, szorgalom, elszántság, küzdeni tudás, és egy mindenben támogató édesanya, aki munka mellett tanult azért, hogy mára a csapat utánpótlás edzője lehessen. 
Három napig, október 8-tól 10-ig zajlottak a mérkőzések a Városi Sportcsarnokban. A helyi csapat tagjain kívül sok ajkai ellátogatott a meccsekre. 
A mai nap az asztalitenisz és a város ünnepe, jelentette ki köszöntőjében Bujtor Balázs, az önkormányzat ifjúsági es sport bizottsága elnöke. Ajka sportos város, sok egyesület működik, jó eredményeikkel a város hírnevét is öregbítik. Minden rendelkezésre áll a felkészüléshez, az eredményességhez. 
Ughy Zoltán, az ajkaiak vezető edzője kérdésünkre elmondta, hogy bejött a papírforma, elégedett a lányok teljesítményével. Pénteken az első meccsük Kiskunmajsa ellen volt, a vendégek győztek 6-4 arányban, szombaton Budaőrs ellen 6-0, Kecskemét ellen 6-1 arányú vereséget szenvedtek, vasárnap Orosháza ellen 6-1 arányban győztek. 
Somlyó Gergely, a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség női szakágért felelős alelnöke kérdésünkre elmondta, ritka, hogy mind a 12 csapat egy időben ugyanazon a helyen mérkőzni, itt Ajkán ez sikerült. A szervezők kiváló munkát végeztek. Fontos, hogy olyan helyen is rendezzenek versenyt a felnőttek számára, ahol még nem volt, ezzel a sportágat is népszerűsítik. 
Köszönet a 12 csapat sportvezetőinek és edzőinek, akik biztosítják a legmagasabb osztályban való részvétel szakmai és anyagi hátterét, amely nem könnyű, az asztalitenisz ugyanis nem minősül látványsportnak, így a tao támogatást sem veheti igénybe. Szüksége van a sportágnak a népszerűsítésre, a tehetséges fiatalok bevonására. A női asztalitenisz 20-30 éve Európa élvonalába tartozott, jó volna oda visszakerülni. 
Ajkán olimpikonok és Európa bajnokságon részt vettek is játszottak. Madarász Dóra Tokióban először vett részt a nyári olimpiai játékokon, Póta Georgina negyedszer, Fazekas Mária 2004-ben Athénban szerepelt, majd 17 év után Tokióban. Az ukrán származású Margarita Peszocka egyéniben eljutott az Európa bajnokság döntőjéig. 
Szvitacs Alexa parasportoló, aki a tokiói paralimpián bronz érmes lett, egy onnan hozott aláírt meccslabdájával ajándékozta meg Csengét. Alexa kitartása példa értékű Csenge számára, tavaly vele játszhatta első NB-I-es mérkőzését, ami hatalmas öröm volt számára,  hála Vigh Zsoltnak. Csenge 
fiatal kora ellenére nagyon céltudatos, eredményes, jó technikával játszó sportolót ismert meg személyében. Ha ilyen komolyan veszi a sportot, bármeddig eljuthat. 
Csenge Hepke Johannától, a csapattársától is kapott ajándékba egy pólót. 
Az Ajkai ASE fiú reménység válogatottjának a tagja, Kázmács Bence is a lelátón ült, a válogatott edzéséről ment szurkolni.  Megtudtuk tőle, örül, hogy profikat láthatott, így tudja, hova kell fejlődnie. Őt és a többi utánpótlás versenyzőt büszkeséggel tölti el, hogy extraligás csapat tagja. Nyitva áll az út előttük, ha elég kitartóak, szorgalmasak és tehetségesek, eljussanak a legjobbak közé. A hétvégi verseny tartalék játékosa Vörös Zsóka volt, aki ugyan nem lépett pályára, de így is élvezte a három napot, sok élménnyel gazdagodott. Garai Piroska, Csenge első edzője családjával Várpalotáról jött szurkolni, ahogy egykori várpalotai csapattársa, Málta László is 2 napig buzdította az ajkai csapatot. Tóth Norbert lelkes bíztatását is hallhattuk mindhárom napon.
Ajkai ASE 
Az Ajkai ASE extraligás csapatának tagja Kiss Csenge, a mezőny legfiatalabb játékosa, Hepke Johanna, aki 21 éve asztaliteniszezik, a Statisztikában nevelkedett. Azért csatlakozott a csapathoz, mert vonzó volt számára, hogy az NB-l -ből a legjobbak köze jutva az élcsapatban is kipróbálhatja magát. Peterman-Varga Tímea 1996-ban kezdte a pályafutását a Postásban. A legjobb eredménye a 2019-es magyar bajnoki cím vegyes párosban. 
Czeglédi Szilvia 18 éves, a Statisztikában játszott, tavaly kölcsönjátékosként Orosházát erősítette. 
A szervezést és a bajnokságot támogatta a Sportváros Nonprofit Kft., a Hydro-Vidra épületgépészet, az Arida Kkt., az ásványvizet a Le Belier Magyarország Formaöntöde Zrt. biztosította. 

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.