Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2022. január 27., csütörtök 13:13

Bíróság: Szenteczky János bűnös
Tizenkét év után született másodfokú bírósági döntés a csepeli lakásmutyi ügy néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban csütörtökön. Szenteczky Jánost, az MSZP korábbi elnökét, a Csepeli Vagyonkezelő egykori vezetőjét a bíróság folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés miatt ítélte el. 

A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban és törvénytelenül szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak, és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. A szociális lakásokat közpénzből felújították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek. 
Ám nem csak méregdrágán dolgoztak a kivitelezők, hanem rengeteg dolgot munkavégzés nélkül számláztak le. A felújított szociális lakásokat a lakásmutyiban érintettek fél évvel a bérleti jogviszony megszerzése után a piaci ár egyharmadáért vehették meg. Megvették, majd azonnal el is adták azokat – immáron a piaci árnak megfelelő összegért. Ők így pillanatok alatt megháromszorozták a pénzüket. Az önkormányzat viszont – és a csepeli adófizetők – minden egyes lakáson sokmillió forintot, a szociálisan rászorulók pedig még többet, a normális élet lehetőségét veszítették el. 
A csepeli önkormányzat tizenkét éven keresztül mindent megtett az igazságszolgáltatásért, az MSZP korábbi vezetői pedig ezalatt mindent megtettek azért, hogy a pert a végtelenségig elhúzzák. Már a nyomozás sem indult el időben: amíg a Gyurcsány kormány le nem köszönt, semmi nem történt a feljelentés ügyében. Később előfordult, hogy különválasztották, majd ismét egybevonták a különböző bűncselekményeket, az igazságügyi szakértők munkáját szintén több alkalommal kellett megismételni, miközben a gyanúsítottak is igyekeztek lassítani a bírósági eljárást. Így történhetett, hogy tizenkét év után még csak másodfokon hoztak ítéletet a perben, melyben első fokon felmentették Szenteczky Jánost és vádlott társait. 

 A csepeli baloldal szinte kimeríti a büntető törvénykönyvet

A csepeli baloldali politikusoknál “népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítik. Korábban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt ítélték el jogerősen Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP volt elnökét. 
Az MSZP-s Takács Krisztián sem marad ki a sorból, de őt a becsületsértés mellett magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt is jogerősen elítélték. A politikus - aki most az MSZP frakció vezetője Csepelen - korábban azzal is címlapra került, hogy egyik becsületsértési pere után nem fizetett időben, és végrehajtást indítottak ellene. Bangóné Borbély Ildikóról, a csepeli MSZP vezetőjéről a napokban derült ki, hogy egyetemi végzettséget és diplomát hamisított magának. Horváth Gyulát, a csepeli DK frakcióvezetőjét pedig szintén néhány évvel ezelőtt ítélték el folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt.

A csepeli baloldali politikusok között emellett volt pedofil bűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül azonban Deme Gábor: őt kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. A csepeli baloldal ezt a bűncselekmény-cunamit bő egy évtized leforgása alatt érték el, és tucatnyi hűtlen kezelés miatt indított per tart még most is.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.