Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2022. június 25. szombat
Hírek témák szerint

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. április 1., péntek 08:36

Környezettudatos magatartást támogató Poppe
A város és környéke lakóit ösztönzi a madarak, a fák, a bennünket körülvevő természet megóvására a Poppe + Potthoff Kft. Az Óvjuk meg a madarakat pályázat keretében negyedik éve hirdetnek a gyermekeknek rajz, a fiataloknak és felnőtteknek fotópályázatot. A programba, amelyet már sokan várnak, bekapcsolódnak az óvodás és iskolás csoportok, családok, baráti és munkahelyi közösségek. A korábbi években több, mint 500 pályázat érkezett. A gyermekek mindegyike munkáját ajándékkal köszönték meg és ez az idén sem lesz másképp.
- Itt működünk a városban, dolgozóink jelentős része ajkai vagy a térségben élő, ezért fontos számunkra, hogy a természeti környezet szépségeire, azok megóvására ösztönözzük a környezetünkben élőket - fogalmazta meg Gellén László ügyvezető. - A telephelyünk udvarán tavat hoztunk létre, a környéken hazánkban élő madarak fotóját és rövid leírást tettünk ki. Madáretetőt is helyeztünk ki az udvarra és a belvárosba több helyen, és gondoskodunk azok rendszeres töltéséről. Dolgozóink egészségének megőrzésére is odafigyelünk. Évek óta áprilistól október végéig tart a Kerekezz a munkába program. Sokan gyűjtik a kilométereket, majd a legaktívabb kerékpárosokat külön ajándékkal lepi meg a munkáltató, karácsony előtt egy kerékpárt sorsolunk ki a résztvevők között. Harmadik éve indítunk csapatot az Ultrabalaton futóversenyen. A futó csapat felkészülését és a versenyt sokan kísérik figyelemmel. Ez jelentős közösség összekovácsoló erő. Aki alkalmilag szeretne mozogni, ő fitneszterem, uszoda vagy jégcsarnok bérletet kérhet. 
Az igazgatótól megtudtuk, hogy április közepén a madaras alkotópályázat eredményét egy belvárosi szabadtéri rendezvényen hirdetik ki, amelyen a gyerekeket többek között bohócműsor, légvár, lufi várja. Az örökös zöld óvoda minden épületenek udvarán helyeztek el madáretetőt, az eleséget a cég biztosítja. Az Ádám Iván parkban bagolyládákat helyeztek ki. Az egyikben a nyomok alapján voltak állatok. 
A cég az idén ünnepli működése 20. évfordulóját, amely megünneplésére már készülnek. A családi napjukat a kislődi kalandparkban július 9-én tartják, ahol a jubiláló munkavállalóikat is jutalmazzák. Vannak, akik az indulás óta poppés munkavállalók. Az sem ritka, hogy egy családból többen is ott dolgoznak. A szülők után a tanulmányait befejező gyerek  jelentkezik, vagy a szakmai gyakorlatát ott töltött gyerek vagy unoka munkavállalóként a céget erősíti. Sikeres az ajánlás programjuk, amelyben a dolgozó, aki javaslatára sikeresen felvételizett az új munkavállaló, jutalmat kap. Ez a bizalom jele, ugyanis aki nem érzi jól magát a munkahelyén, nem ajánlja ismerőseinek. A csaknem 500 dolgozó számára pozitív, hogy a cég vezetése odafigyel, programokat szervez, így a fluktuáció is kisebb, mint a hazai átlag. A gyermekes szülők számára öröm és segítség, hogy ötödik éve hirdetik meg a Poppe tábort, július második felében és augusztusban egy hétig. A napközis tábor résztvevőinek egy része visszajáró, akik a záró rendezvényen  úgy búcsúznak el, hogy találkozunk jövőre is. Az bölcsődések, óvodások és iskolások tanévkezdését többek között hátizsákkal, kulaccsal, kéztörlővel, más hasznos tárgyakkal segitik. A három műszakos vagy folyamatos munkavégzést válallók többsége 30 kilométeres körzetből jár munkába, Sümeg irányába egészen Jánosházáig céges buszjáratot üzemeltetnek. A pandémia idején amelyik munkakörnél erre lehetőség volt, megoldották a home officet. Jelenleg építik ki a home office központot és onnan tartják a kapcsolatot az otthonról dolgozókkal. Rejtő Anett HR-es hozzátette, az otthoni munkavégzés dolgozóbarát és családbarát, így például beteg családtag ápolása vagy szünidőben a gyermekfelügyelet miatt nem esik ki a munkából a dolgozó. A csapat összetartása és egymás segítése a célja annak a most alakuló Poppe piactér zárt csoportnak, amelyre a dolgozók az eladó tárgyaikat hirdethetik.  

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.