Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 20. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. április 11., hétfő 15:02

Újjáéledő Margit-negyed – faültetések és zöldítés a körúton, megnyílt a Margit-negyed Nappali
Hamarosan kezdődik a Margit körút zöldítése, melynek során 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését tervezzük a Margit körút páros oldalán a 12-48 házszámok előtt, és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen. A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. Főkert Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

Fontos megjegyezni, hogy az elavult közműszabályok miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltozással, máshol már bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg.

A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cseréljük a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.

A Margit-negyed már bőségesen az újjáéledés útján halad. Galériák, közösségi terek, kulturális vállalkozások érkeznek üzletekkel és éttermekkel együtt, egyre több eddig üres üzlethelyiség telik meg élettel. Továbbra is örömmel látunk minden érkező céget és közösséget, nagyon bízunk a sikerükben.

De a Margit-negyed nemcsak arról szól, hogy megteljenek a kirakatok, kiadhassuk az üres üzlethelyiségeket így csökkentve az önkormányzatot terhelő költségeket.

A környék revitalizációja ennél többet jelent, és már most többet nyújt, hiszen egyre vonzóbbak a nem önkormányzati helyiségek is, egyre izgalmasabb programoknak ad otthont a környék, így egyre nagyobb számban jelennek meg a szolgáltatók és vendégeik.

További tervünk, hogy célzottan a Margit körút kőburkolatú társasházai részére pályázatot hirdetünk az épületek homlokzatának tisztítására, hogy tetszetősebben mutassanak a körút építészeti értékei.

Mindezek mellett pedig arculati iránymutatást fogalmazunk meg a körúti üzletportálok tulajdonosai felé annak érdekében, hogy az épületek építészeti stílusához illeszkedő, méltóbb megjelenés fogadja a körúton közlekedőket.

Szerdán nyílik a Margit-negyed Nappali, a környék társalgója is. A Nappali egy olyan klub vagy közösségi helyszín, ami társasházi programot fejleszt, gyerekfoglalkozásokat és filmklubot tart, workshopokat szervez permakultúrás gangokról, fermentálásról. 

Májusban várhatóan két helyszín esetében is az itt élők közösségéhez fordulunk, és azt kérjük, mondják el, milyen funkciót tartanak kívánatosnak a megürült vagy éppen kihasználatlanul álló helyiségekben. Így járunk el a Dugattyús ház esetében az egykori díjbeszedő helyiségével és a közel 300 négyzetméteres bunkerrel az önkormányzat alatt.

Indulnak a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai, melyek közül több eseménynek a Margit-negyed ad otthont, úgyhogy rengeteg alkalmunk lesz találkozni.

Köszönöm valamennyi Margit-negyeden dolgozónak a rengeteg program szervezését, a Nappali berendezését és működtetését, a Margit-negyed csapatának a munkáját!
Őrsi Gergely, 
a II. kerület polgármestere

6 csatolt kép ZöldítésZöldítés 3Nappali2Nappali3Zöldítés 2Margit Negyed Nappali
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.