Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 19. péntek
Hírek témák szerint

FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. május 10., kedd 16:33

XI. KLASSZIKUS BALATON ÁTEVEZÉS FONYÓD ÉS BADACSONY KÖZÖTT
Fonyód Város Önkormányzata és a Fonyódi Turisztikai Egyesület a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely területéről indítva idén is megszervezi a klasszikus Balaton átevezést Fonyód és Badacsony között, 2022. június 25-én szombaton. Elkötelezettek vagyunk településünk hagyományai és értékei, a Balaton és a vízi sportok iránt. Településünk valamennyi strandja nem csak családbarát, hanem vízisport - barát is. Régió szerte híres vitorlás egyesületek, vitorlázó élet jellemzi városunkat. A Panoráma strand a Mozdulj Balaton programsorozat része, a SUP, a kajak - kenu, a sárkányhajó szerelmesei is bármelyik partszakaszon hódolhatnak szenvedélyüknek. Ennek keretében adtuk át évekkel ezelőtt a Városi strandon a kajak - kenu pontot, bekapcsolódva a teljes Balatont lefedő vízi sport vérkeringésbe és ennek keretében építünk az idei évben újabb kajak - kenu tárolót szintén a vízisport központtá fejlődött területen. Mi azt szoktuk mondani, hogy Fonyódot és Badacsonyt a Balaton nem elválasztja, hanem összeköti. Az elmúlt évtizedekben számos tanúbizonyságát adta ennek az a sok színes program, amit közösen szerveztünk. Közös kultúra, közös hagyományok, közös turizmus és közös sportesemények. Mindezek zászlóshajója pedig a klasszikus Balaton átevezés, mely során a résztvevők mindig jó hangulatban, komoly teljesítményt nyújtva vitték jó hírét településünknek és a térségnek is. – köszöntötte a megjelenteket Erdei Barnabás Fonyód alpolgármestere a klasszikus Balaton átevezés sajtótájékoztatóján.  

Több mint 10 évvel ezelőtt igény fogalmazódott meg a környéken lakó sportolókban, hogy egyszer végre engedélyezve átevezhessék a Balatont oda és vissza. Ebből az igényből következett az, hogy Lehel László önkormányzati képviselő, ötletgazda kitalálta és megszervezte a Balaton átevezést Fonyód és Badacsony között. Eleinte a rendezvény csak a barátoknak, egy szűk körnek szólt, aztán később a környéken lakóknak is és a végén már országos szintű versennyé, túraversennyé alakult át.
Az idei évben XI. alkalommal lesz Fonyódon klasszikus Balaton átevezés évadnyitó eseményként, június 25-én, szombaton, kedvezőtlen időjárás esetén június 26-án, vasárnap. Két távot kínálnak a szervezők a résztvevők számára. Meglepetésként egy félmaratoni távot is választhatnak a sportolni vágyók a klasszikus távval együtt. Ez azt jelenti, hogy az eredeti Fonyód – Badacsony - Fonyód útvonalat is választják, de lesznek olyanok is, akik ezt megtoldva 11 km-el, Fonyód - Balatonfenyves – Fonyód – Badacsony - Fonyód távot fogják választani, amely még nagyobb kihívás lesz. A kategóriák idén bővülnek: kajak, kenu, sárkányhajó, SUP és egyéb evezős csónak kategória választható, hölgyek és urak számára. A létszám maximum 500 fő. Nagy szeretettel és szokás szerint jó idővel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők.

Fonyód város Képviselő - testülete elkötelezett az egészséges életmóddal kapcsolatban, településünk életében meghatározó szempont a sport. Számunkra nagyon fontos a vízisportok erősítése, hiszen a fonyódi kajak - kenusok egy nagyon régi hagyománnyal rendelkeznek és Fonyódnak adott minden lehetősége, nem csak a Balaton, hanem a csatorna - evezés is, ami különleges és ritka. Több civil is szervez kajak evezéseket heti rendszereséggel, illetve a kajak - kenu pontunkon lehet bérelni vízi eszközöket, ezért ezeket a lehetőségeket népszerűsítjük is ezzel. Ennek leghatékonyabb módja a Balaton átevezés, amelyet Lehel László képviselő társam talált ki és szervezett meg 11 évvel ezelőtt. Óriási népszerűséget és lendületet adott a vízi sportoknak. Hiszünk benne, hogy a sportolás egy egészséges közösséget hoz létre, egészséges emberi szervezetet épít. Ezt az immár 11 éve kezdődött kezdeményezést folytatni kell! Szépen fejlődött az átevezés, hiszen az első alkalmakon még csak néhány tucatnyian eveztek át, aztán egyre népszerűbb lett. Jól mutatja ezt az a tény is, hogy a hivatalos facebook esemény közzététele után nagyon hamar több mint száz érdeklődő mutatott aktivitást a rendezvény kapcsán. Volt egy kalandunk is, ahol országos szintű versenyt rendeztünk a Kajak - Kenu Szövetséggel közösen, de kiderült, hogy ez a terület kicsi arra, amire ők szeretnék fejleszteni a versenyt. Mi megmaradtunk a hagyományos, klasszikus átevezésnél. Gyűjtünk szponzorokat is, akik nélkül egyre nehezebb ezeket a versenyeket megrendezni, de a szponzorok és az önkormányzat közös összefogásával szépen fel tudjuk fejleszteni ezt a versenyt is. Legalább arra a szintre, amit mi szeretnénk, az 500 fős átevezést, amit mi be tudunk vállalni ezen a területen. A következő bejelentéssel a keményebb, bevállalósabb kajak - kenusoknak fogunk meglepetést okozni, hiszen a hagyományos időpontot, augusztus végét sem engedjük el, augusztus végén is szeretnénk egy versenyt szervezni. – mondta el beszédében Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

Megpróbáljuk az evezős évadnyitó és az evezős évadzáró versenyt is megrendezni. A zárórendezvény augusztus 21-én lesz, az I. Balaton - Maraton evezős túra verseny, ami a Balatonnak a nyugati medencéjét fogja körülölelni, körülbelül 40-45 km-es távval. Reményeink szerint sok érdeklődő lesz, mi nagyon készülünk arra is. Szeretnénk ugyanolyan jól azt a versenyt is lebonyolítani, mint a klasszikus Balaton átevezést. – jelentette be Lehel László.

A klasszikus Balaton átevezés hivatalos facebook eseménye folyamatosan frissülő információkkal:
https://www.facebook.com/events/865614664828184?ref=newsfeed

Az esemény hivatalos weboldala, amelyen a versenykiírás olvasható lesz:
http://balatonatevezesfonyod.hu

Kérjük, vigyék hírét a Fonyód – Badacsony között megrendezendő, XI. Balaton átevezésnek, melyre visszavárjuk Önöket!


1 csatolt dokumentum 1
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.